Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ову храну треба да избегавате ако вас мучи АНКСИОЗНОСТ: Могу погоршати тегобе

Храна коју конзумирамо и те како може утицати на нашу психу

1659947311_pexels-chan-walrus-958545.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

У свету расте број људи који пате од анскиозности, депресије и сличних проблема. Много фактора можи утицати на појаву и развој ових и сличних болести и поремећаја. Између осталог, храна и пића која конзумирамо могу да погоршају или проузрукују ова стања.

Воћни сокови који су пуни шећера, алкохол и брашно могу бити неки од тих нежељених намирница.

За воћне сокове многи мисле да су здрави, али реалност је другачија. Ови напици често садрже високе количине шећера тако да, када их пијемо, у кратком периоду долази до налета енергије, али и до њеног наглог пада.

Стручњаци препоручују конзумирање целих плодова воћа и редован унос воде.

Прочитајте још: Натечено лице ујутру? Ево због чега се то дешава и шта можете да урадите

Када је реч о алкохолу, понекад пиће или два може помоћи да се особа опусти. Међутим, претерано конзумирање није препоручљиво. Недостатак сна и мамурлук од пића могу изазвати осећај тескобе.

Газирана пића су такође на листи мање пожељних намирница. Многи бирају дијеталне верзије ових пића, мислећи да су здравије и боље опције. Међутим, та пића и даље садрже кофеин који може изазвати осећај узнемирености.

Бели хлеб и преливи за салате треба да се конзумирају умерено. У супротном могу погоршати осећај страха или депресивног стања.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas