Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХРОНИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Пет најбољих природних суплемената за ПРЕВЕНЦИЈУ МИГРЕНЕ

Хроничан проблем са мигренама је све учесталији током великих температурних промена у току дана

1634420110_Depositphotos_128045730_S.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Медицински лекови за превенцију упорних мигрена су тренутни, имају ефеката док их користимо, али дуготрајно не могу решити овај проблем и уз то, могу оставити трајне негативне последице. На сву срећу, постоје бројне алтернативне методе у облику нутритијената и витамина који ће допринети трајнијем решењу овог проблема.

Витамин Б2

Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема

Витамин Б2, познат и као рибофлавин или витамин Г, члан је породице витамина Б-комлекса. Мале количине овог витамина растворљивог у води налазе се у готово свим намирницама биљног и животињског порекла. Овај витамин је најважнији за више важних функција у организму, а такође учествује и у процесу метаболизма угљених хидрата, протеина и масти.

Прочитајте још: Почните дан једном стабљиком целера и уживаћете гледајући се у огледало

Магнезијум

Тачан механизам деловања магнезијума на олакшање симптома или смањење учесталости мигренозних напада још је нејасан, међутим сматра се да делује на један или више од следећих начина: модулацијом серотонинских рецептора, а током напада ниво серотонина је изузетно снижен, смањујући ексцитабилност НМДА рецептора, глутаматни рецептори; глутамат – главни ексцитацијски неуропреносници, смањујући ниво Ц реактивног протеина.

Мелатонин
Мелатонин је супстанца коју наш организам природно лучи током ноћи. Он регулише успављивање и омогућава чвршћи сан. Лучење мелатонина се током година смањује и након 45. године почиње значајно да опада. Управо из тог разлога, старије особе често имају проблем са несаницом. Мањак мелатонина се успешно може надокнадити узимањем мелатонина у облику дијететских суплемената.

Управо ЦРП игра улогу у патогенези мигрене, а снижен ниво  магнезијума  повезан је  с повишеним вредностима ЦРП. Потребно је да дневно унесете од 400 до 500 мг како би напади мигрене били потпуно елиминисани.

Прочитајте још: Коктел за бољу пробаву: Чај који решава проблеме

Витамин Д

Извештај представљен на састанку Америчког друштва за главобољу открио је да 40 одсто људи са мигреном има низак ниво витамина Д. Они са недостацима такође су развили мигрену раније у животу. Ако имате мање од 20 нг/мл, имате недостатак витамина Д. Нивои од 20 до 30 нг/мл сматрају се ниским, а 30 до 74 нг/мл представљају нормалан опсег.

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

Будући да нас константно упозоравају да заштитимо кожу од сунца склањајући се од истог, а коришћење крема за сунчање се подразумева, нашем телу може бити тешко да произведе довољно витамина Д.

Коензим Q10

Коензим Q10 неопходан је чинилац оптималног функционисања организма, доброг здравља, психофизичке кондиције, виталности и дуговечности. Недостатак овог коензима нарочито се одражава на рад органа који непрестано функционишу и имају високе енергетске захтеве, срце, мозак, бубрези.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas