· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Коктел за бољу пробаву: Чај који решава проблеме

Без обзира на то да ли желите да сачувате здравље или га побољшате уколико је нарушено гастроенетеролошким тегобама постоји лековити коктел.

1631621434_Depositphotos_67281653_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Реч је о "саси води" која је веома укусна и делотворна. У осам чаша воде додајте једну кашичицу ренданог корена ђумбира, један свеж краставац средње величине, огуљен и исечен на танке колутове, један лимун средње величине, исечен на кришке и 12 листова свеже нане.

Прочитајте још: Почните дан једном стабљиком целера и уживаћете гледајући се у огледало

Оставите воду да одстоји преко ноћи, да све намирнице пусте своје ароме, процедите, па коктел пијте током целог следећег дана. Почните тако што ћете је пити пре првог јутарњег оброка и расподелите равномерно током целог дана.

Сваки од састојака у овом "коктелу" има позитиван утицај на здравље:

Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема

Краставац - садржи свега 16 калорија. Он делује као диуретик и омогућава избацивање воде из организма, и спречава надутост. Поред тога, богат је хранљивим материјама магнезијумом, бакром и калијумом.

Ђумбир - такође делује умирујуће на стомак, смањује надутост и самим тим обим стомака.

Лимун - спречава отицање стомака, богат је витамином Ц који делује као антиоксидант и потпомаже избациавање тоскина из тела.

Прочитајте још: Проблем са ЕРЕКЦИЈОМ решава једна шоља ЧАЈА

Листови нане - делују на чуло мириса и на тај начин смањују апетит и жељу за храном. Осим тога, они дају освежавајућ и специфичан укус овој води. Мента је иначе позната као биљка која смирује дигестивни систем.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.