Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бол у глави

Како помоћи себи код "нападне" МИГРЕНА? Неколико могућих решења

Напади мигрене су изузетно исцрпљујући.

1637006120_4f220b35abd4277f71144bdadab1abfde32665b8.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Поред интензивне главобоље људи осећају и низ других симптома. Мигрене могу бити праћене мучнином, осетљивошћу на звук и светлост и повраћањем, у зависности од тежине напада. Ако нисте сигурни да ли имате главобољу или мигрену, једноставан начин да направите разлику између њих је да одредите где се бол налази. Главобоља се осећа на више места у вашој глави, док мигрене обично проузрокују бол иза ваших очију. За мигрену не постоји један одређени лек, али можете неким "подешавањима" околине да ублажите симптоме.

Успоставите мирно окружење чим мигрена почне

Већина оних који пате од мигрене имају препознатљиве окидаче. Ово су најранији знаци предстојеће мигрене, па бисте бар тих неколико ствари могли да контролишете и умањите бол. Окидачи се разликују од особе до особе, али могу да укључују било шта, од стреса и дехидрације до промена барометарског притиска до неправилног распореда спавања или превише кофеина, пише Тхе Лист.

Најбоље је да предузмете кораке да их избегнете кад год можете, али ако је ваша мигрена већ покренута могли бисте на неколико начина да помогнете себи.

Прва ствар коју можете да учините да се ослободите мигрене је да успоставите мирно окружење. Угасите светла у спаваћој соби, навуците завесе и покушајте да се опустите или спавате уколико можете.

Неки људи имају осетљивост на звукове, и у овим случајевима, најбоље је да избегавате музику када стварате мирно окружење. Ако можете да толеришете звукове током мигрене, пуштајте умирујуц́у музику или амбијенталне звукове на ниској јачини док лежите.

Додаци могу бити корисни

Када имате мигрену, одређени суплементи могу да буду корисни у смањењу бола. Према Медицал Невс Тодаи, пацијенти који пате од мигрене често имају низак ниво магнезијума.

Додатни суплементи, као што су витамин Е, рибофлавин и витамини Б, такође се препоручују људима који пате од мигрене.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas