Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет намирница никако не би требало узимати на празан желудац: Нутриционисткиња саветује

Њих избегавајте током јутарњих часова

1672837196_shutterstock_361616273.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Скоро свака одрасла особа када устане из кревета одлази у кухињу и шољицу кафе. Многи мисле да другачије и не могу започети дан и овом напитку придају велику важност... Али, испијање кафе раним јутром на празан желудац вишеструко је ризично по здравље, што су потврдиле и бројне студије. Нутриционисткиња Рујута Дивекар сложила се са тим да дан не би требало започињати шољицом кафе.

Рујута истиче да испијање кафе на празан желудац може изазвати горушицу, мучнину и дехидратацију. Она сматра да је најздравија опција дан започети шаком бадема. Након њих, можете попити чашу млаке воде, па тек онда кафу или чај.

Прочитајте још: ЗАМАХ КРИЛА ЛЕПТИРА: Метода уклањања стреса, страхова и блокада

Осим кафе, требало би да избегавате да уносите ових пет врста намирница на празан желудац:

  • газирана пића
  • хладна пића
  • зачињена храна
  • сирово поврће
  • цитруси

Хладна и газирана пића, уколико их уносите пре доручка, могу оштетити слузокожу и смањити доток крви до желуца. Отежано варење је последица тога. Зачињена храна може повећати ниво киселине, а ни цитруси нису идеална опција јер могу да повећају шансе за појаву чирева на желуцу и гастритиса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas