Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛАРМ

Седам ЗДРАВСТВЕНИХ УПОЗОРЕЊА која нам шаљу УСНЕ

Симптоми на које би требало да обратите пажњу.

1607006537_Depositphotos_140192996_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако нису покривене омиљеним кармином, усне могу да нас упозоре да нешто није у реду са нашим здрављем.

Ово су симптоми на које би требало да обратите пажњу следећи пут када се нађете пред огледалом.

Суве и испуцале

Вероватно сте дехидрирали. Зато, уместо стављања још једног слоја балсама, узмите чашу воде и нападните проблем изнутра.

Прочитајте још: Први закон за лепе усне је ВЛАЖАН, а други је СОЧАН

У случају да често лижете усне, покушајте да се одупрете својим нагонима јер пљувачка може да исуши усне и доведе до њиховог пуцања.

Усне попуцале по ивицама

Фото: Депозит

Могуће је да имате гљивичну инфекцију. Ако балавите током ноћи или носите протезу, бактерије могу да се појаве око уста и изазову инфекцију. У питању је проблем који се лако решава посетом лекару који ће вам дати лекове против гљивичне инфекције.

Промена боје

Скривени проблеми могу бити безопасни (појели сте лизалицу), али и крајње озбиљни (болест јетре). Ако је промена боје присутна дуже време или је прате још неки симптоми, посетите доктора.

Прочитајте још: Не одузима пуно времена, а домаће је: Направите свој БАЛЗАМ ЗА УСНЕ

Оток

Надуване усне могу бити резултат алергијске реакције. Ако вам је надут и језик, горе вам усне, сврби вас грло или имате пликове на кожи – одмах потражите медицинску помоћ јер је могуће да имате озбиљну алергијску реакцију на нешто што сте појели.

Бледе усне

Мањак изложености сунчевим зрацима може бити кривац за бледе усне. Искористите то као изговор за дугу шетњу по сунцу. Међутим, у случају да приметите бледило и на другим местима, требало би да посетите доктора да вас тестира на малокрвност.

Прочитајте још: Усне су вам ИСПУЦАЛЕ: Промените следеће навике

Мекоћа

Ако су вам усне осетљиве на додир и мало ружичастије на рубовима, у питању може бити мање озбиљна алергија на ствари као што су паста за зубе или руж. Пратите када долази до овога и престаните са коришћењем производа на које сумњате да су извор проблема.

Фото: Депозит

Грозница

У питању је симптом херпес вирус. Људи углавном осете благо голицање пре појављивања грознице и самим тим имају довољно времена да почну са лечењем пре него што ствари постану озбиљне.

Прочитајте још: СВЕ ЗА ЛЕПОТУ: 12 проблема жена које свакодневно носе руж

Дакле, како изгледају здраве усне?

Усне би требало да буду розе боје, мекане и глатке. Ако имате здраве усне и желите да остану такве, пијте пуно воде и негујте их балсамима и хидратантим кремама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas