· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

СОДА БИКАРБОНА и њена чудотворна дејства!

Сода бикарбона може заиста бити чудотворна, и то не само када је у питању храна

1631897241_soda.jpg
Фото: Пиxабаy

Навикли смо да је ставимо када пожелимо да нам, на пример, неко тесто нарасте, али њена сврха је много шира. Може вам помоћи и код многих здравствених проблема, уколико је правилно и редовно користите.

Прочитајте још: Е цигарете пред укидањем? Доктори дали објашњење

 

1. Стомачне тегобе

Уколико имате стомачне тегобе сода бикарбона их може успешније решити него рецимо неки пробиотик. Уверите се у то и сами тако што ћете кашичицу медицинске соде бикарбоне растворити у пола чаше воде и попити на искап.

2. Бол у грлу

По истом рецепту као и када вас боли стомак, можете решити и бол у грлу, јер она врло ефикасно уклања бактерије које вам могу стварати бол и кашаљ. 

3. Сода као суви шампон

Ако немате времена да оперете вашу косу, можете да користите соду бикарбону као суви шампон да би упила уље и верујте да сте овако спасли косу од излагања фену барем за цео један дан.

4. Листање ноктију и заноктице

Проблеме са ноктима као што су листање или стварање заноктица такође може успешно решити, али овде ће вам бити потребно и мало јабуковог сирћета. Сипајте кашичицу соде и кашичицу јабуковог сирћета у неки мањи суд, помешајте, и добићете савршену крему са којом можете мазати руке више пута дневно.

5. Сода решава прехладу и јача имунитет

Пробајте да једну кашикицу медицинске соде растворите у 250 мл воде и да у то додате сок од пола свеже исцеђеног лимуна и отарасићете се прахладе без лекарске помоћи. Свако вече пред спавање је можете попити са пола часе млаке воде,сто је савршено за имунитет. 

6. Нега лица

На исти начин када правите смесу за имунитет, можете припремити и пилинг лица. Овог пута ставите мало више соде у воду да бисте добили гушћу смесу и нанасите маску на лице, а ефекат ће бити видљив већ кроз пар наношења.

Прочитајте још: Овај НАПИТАК је гори од КАФЕ када је у питању БЕЛИНА ЗУБА

Обавезно користите медицинску соду која у себи не садржи алуминијум. Таква сода је доста чистија и безбеднија за коришћење. Медицинску соду можете пронаћи у продавницама здраве хране или апотекама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.