· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

SODA BIKARBONA i njena čudotvorna dejstva!

Soda bikarbona može zaista biti čudotvorna, i to ne samo kada je u pitanju hrana

1631897241_soda.jpg
Foto: Pixabay

Navikli smo da je stavimo kada poželimo da nam, na primer, neko testo naraste, ali njena svrha je mnogo šira. Može vam pomoći i kod mnogih zdravstvenih problema, ukoliko je pravilno i redovno koristite.

Pročitajte još: E cigarete pred ukidanjem? Doktori dali objašnjenje

 

1. Stomačne tegobe

Ukoliko imate stomačne tegobe soda bikarbona ih može uspešnije rešiti nego recimo neki probiotik. Uverite se u to i sami tako što ćete kašičicu medicinske sode bikarbone rastvoriti u pola čaše vode i popiti na iskap.

2. Bol u grlu

Po istom receptu kao i kada vas boli stomak, možete rešiti i bol u grlu, jer ona vrlo efikasno uklanja bakterije koje vam mogu stvarati bol i kašalj. 

3. Soda kao suvi šampon

Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i verujte da ste ovako spasli kosu od izlaganja fenu barem za ceo jedan dan.

4. Listanje noktiju i zanoktice

Probleme sa noktima kao što su listanje ili stvaranje zanoktica takođe može uspešno rešiti, ali ovde će vam biti potrebno i malo jabukovog sirćeta. Sipajte kašičicu sode i kašičicu jabukovog sirćeta u neki manji sud, pomešajte, i dobićete savršenu kremu sa kojom možete mazati ruke više puta dnevno.

5. Soda rešava prehladu i jača imunitet

Probajte da jednu kašikicu medicinske sode rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna i otarasićete se prahlade bez lekarske pomoći. Svako veče pred spavanje je možete popiti sa pola čase mlake vode,sto je savršeno za imunitet. 

6. Nega lica

Na isti način kada pravite smesu za imunitet, možete pripremiti i piling lica. Ovog puta stavite malo više sode u vodu da biste dobili gušću smesu i nanasite masku na lice, a efekat će biti vidljiv već kroz par nanošenja.

Pročitajte još: Ovaj NAPITAK je gori od KAFE kada je u pitanju BELINA ZUBA

Obavezno koristite medicinsku sodu koja u sebi ne sadrži aluminijum. Takva soda je dosta čistija i bezbednija za korišćenje. Medicinsku sodu možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili apotekama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.