Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВО

У умереним количинама одлична је за човеково здравље: Ово су све добре стране СЛАНИНЕ

Најновија истраживања показују да је сланина, уколико се конзумира у умереним количинама, одлична за човеково здравље, али и за одржавање линије

1614857074_Depositphotos_6476229_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Та истраживања побила су ставове да је маст највећи човеков непријатељ. Пре него што навалите на ову преукусну намирницу, прочитајте због чега је она још добра.

Прочитајте још: Свакодневно конзумирање јабука носи бројне бенифите, а два су најважнија - смањен ризик од астме и настанка дијабетеса

Маст није човеков највећи непријатељ

Ова намирница не садржи угљене хидрате, већ само масти. Како истраживања показују, нису масти те које изазивају гојазност, већ угљени хидрати. Исхрана са ниским процентом угљених хидрата препоручује се за одржавање телесне тежине. Често се истиче погрешна чињеница, а то је да угљени хидрати имају највећу енергетску вредност. Истина је да тело енергијом опскрбљују масти.

Богата је витаминима!

Прочитајте још: После побачаја не треба чекати годину дана до нове трудноће

Витамини у сланини
Сланина је пуна Б витамина, који су од виталног значаја за наш имунолошки систем и здравље. Она садржи 65% препорученог дневног уноса тиамина (витамина Б1), 47% ниацина (витамина Б3), 38% витамина Б12 и 36% цинка

Обилује протеинима

Протеин је кључни елемент у здравој исхрани, а на срећу, сланина је богата протеинима! Протеин је кључни састојак за одржавање високог нивоа енергије у организму, али и за јачање косе, ноктију и коже.

Уколико до сада нисмо успели да вас убедимо да је сланина добра за ваше здравље, дајемо вам још неколико занимљивих чињеница после којих јој сигурно нећете одолети.

Прочитајте још: Постоје намирнице које пружају ВИШЕ ЕНЕРГИЈЕ од шољице кафе

Једноставна је за припрему

Идеална је за оне који не воле често да спремају храну, а још мање да сатима припремају оброк. Ако волите да једете пржену сланину, можете је испећи чак и у микроталасној пећници, али нећете погрешити ако само нарежете димљену сланину без пржења.

Не мора сланина бити само од свињског меса
Комбинација сланог и слатког
Иако сланина садржи слано и слатко, односно два укуса која су потпуно различита, у овом случају они се савршено стапају и чине ту намирницу неодољивом.

Када споменемо сланину, прво помислимо на свињску. Међутим, шта је са људима који не једу свињетину? То није никакав проблем. Набавите ћурећу сланину. Тај деликатес се, наиме, може добити од било које врсте животиња.

Прочитајте још: Нокти вам се листају, пуцају и споро расту? Можда НЕСВЕСНО радите неку од ових ствари

Веровали или не, постоји чак и пачија сланина!

Пружа осећај ситости

Садржи висок ниво засићених масти, па ћете дуже осећати ситост него ако будете јели само угљене хидрате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas