Oglas
· · Komentari: 0
PRAVA STVAR

Nokti vam se listaju, pucaju i sporo rastu? Možda NESVESNO radite neku od ovih stvari

Imati zdrave i čvrste nokte mnogima je bitno, pogotovo ženama kako bi ih mogle ukrasiti raznim bojama i uzorcima.

1614678519_898d6af712faa6d3be216e69feca4ac5625f5d91.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ipak, nesvesno rade neke greške koje ih uništavaju, pa se pitaju kako im nokti pucaju, listaju se ili ne mogu izrasti.

Obratite pažnju na ove navike, prenosi Bright Side, jer je možda neka od njih odgovor na to pitanje.

Često koristite lak za kosu

Ako ste česti korisnik laka za kosu, možda oštećujete nokte, a da toga uopše niste svesni.

Lakovi za kosu sadrže do 50% alkohola, koji isušuje i vaše nokte može učiniti slabim i lomljivim. Takođe, dodaci u laku za kosu rastavljaju lak za nokte, toliko da ga čak možete koristiti za uklanjanje mrlja laka s odeće.

Koristite ih kao alat

Svi noktima s vremena na vreme otvaramo limenke ili stružemo nalepnicu s cenom, ali ako to redovito radite, nokte stavljate pod veći pritisak nego što oni mogu podneti. Ako nokte koristite za ono za što nisu namenjeni, to može dovesti do blage traume, pa čak i do razdvajanja.

Mičete kožicu oko nokta

Iako bi mnogi rekli da vam kožica neće dopustiti da vaša manikura izgleda uredno i duže ostane sveža, to malo kože zapravo je namenjeno zaštiti noktiju od infekcija. Ako je uklonite, nokti postaju ranjiviji na klice i bakterije, što zauzvrat može dovesti do bolesti noktiju. 

Predugački su

Iako je istina da dugi nokti izgledaju lepo, imati kraće nokte je svakako zdravije. Dugi nokti lako mogu zadržati nečistoću i bakterije, a veštački nokti uništavaju prirodne nokte i ostavljaju ih slabim i tankim.

Ne skidate lak

Iako vam se ponekad čini da nemate vremena za pravilno uklanjanje laka za nokte, reskirate oštetiti nokte ako ga ostavite danima.

Slično kao i vaša koža, i vaši nokti mogu upiti supstance koje se nanose na njihovu površinu. Da biste noktima pružili preko potreban odmor od laka, uklonite ga kad se počne sam skidati i ostavite bez ikakvog laka nekoliko dana.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas