Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чаробни напитак - чај од црног БИБЕРА: Идеалан за труднице, регулише холестерол, помаже код реуме и затвора

Помоћи ће вам код многих здравствених проблема

1661941438_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Као зачин, бибер не само да даје аутентичну арому већ и чисти дисајне путеве, а такође је и природни дијететски извор витамина Ц, К и мангана

Чај од црног бибера и поред бројних корисних својстава не би требало да пију труднице и дојиље.

Бибер се од давнина користи због свог пикантног укуса као један од омиљених зачина, али и као ефикасан природни лек за разна стања. Има одлична антиоксидантна, антибактеријска и антизапаљенска својства. Његов најпознатији састојак је пиперин који укусу бибера даје пикантну арому, али је, такође, и супстанца која је одговорна за највећи број лековитих дејстава.

Код којих стања може да помогне црни бибер

И сушене семенке и зрна бибера могу ефикасно да помогну у лечењу диспепсије (поремећаја пробаве), затвора али дијареје, уринарних инфекција, чирева, артритиса, реуме, бола у зубу, зубобоље и главобоље. Занимљиво је да може да помогне и код опоравка материце након порођаја. Црни бибер је одличан за продуктивни кашаљ, а истраживања кажу да регулише ниво шећера у крви. Делотворан је и када имамо главобољу или мучнину, а превенира когнитивне проблеме и појаву деменције и Алцхајмерове болести.

Црни бибер појачава апсорбовање корисних биљних компоненти из других лековитих биљака, а најбољи пример је куркумин. Удружени, куркума и бибер дају фантастичне ефекте код мршављења, топљења масних наслага, снижавања холестерола, али и превенције депресије.

Чај од куркуме и бибера за мршављење, убрзање метаболизма и избацивање вишка течности

Потребно:

млевени бибер (1/4 кашичице)
вода (2 шоље)
куркума (пола кашичице)
лимунов сок (1 кашичица)
мед (2 кашике)

Припрема:

Сипајте воду у шерпу и додајте куркуму и бибер. Добро промешајте и кувајте 10 минута. Процедите и сипајте у стаклене шоље. На крају додајте у сваку шољу мед и лимунов сок. Пијте по једну шољу ујутру и увече. Не препоручује се трудницама, дојиљама и особама које болују од хемофилије, као ни дијабетичарима.

Црни бибер и мед као помоћ код продуктивног кашља.

Прочитајте још: Најбољи брзи колач: направите посластицу са јабукама и гризом по рецепту из бакине кухиње (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Потребно:

свеже млевени бибер (1 кашичица)
мед (1 качичица)
2 дл воде

Припрема:

Сипајте мед и бибер у шољу, и прелијте врелом водом. Потребно је добро промешајте да се мед сједини и растопи. Оставите да одстоји 10 минута, па још једном промешајте. Попијте у више лаганих гутљаја, а можете пити две шоље дневно. То ће бити довољно да кашаљ престане и да се појача искашљавање.

Чај од куркуме, бибера и ђумбира за имунитет, депресију и бол у зглобовима

Потребно:

бибер (20 зрна)
куркума (1 кашика)
мало ренданог ђумбира
вода (2.5 дл)
мед (кашика)

Припрема:

Помешати зрна бибера, куркуму и ђумбир, па све прелити кипућом водом. Оставити поклопљено да стоји петнаестак минута. Процедите, и додајте мед. Овај чај је прилично јак и не би требало да га пију особе са пробавним проблемима, као и они који су на некој антикоагулантној терапији.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas