Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕБЕ

Да ли датум рођења одређује које ћемо болести имати?

Веровали или не, али период када сте рођени ствара већу шансу да добијемо неке болести!

1626507867_Depositphotos_41743511_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Колико период рођења и зачећа утиче на дугорочно здравље, како се спекулисало дуго, покушали су да открију научници са шпанског универзитета Аликанте. Они су анализирали везу између месеца рођења 30.000 испитаника и 27 хроничних обољења, и дошли су до занимљивих података.

Прочитајте још: Тинејџерима је најтеже: Шта да раде родитељи када је дете фрустрано због изгледа и копира друге

Септембарске бебе немају хроничне болести

Студија је показала да бебе рођене у септембру имају најмању шансу да развију хроничне болести, али и да септембарци мушког пола имају чак три пута већу шансу да пате од проблема са штитном жлездом него јануарске бебе.

Остеопорози су склонији рођени у априлу, мају, септембру и октобру, док бебе рођене у марту, јуну и децембру имају највише шанси да у старијем животном добу оболе од катаракте.

Јунске бебе и депресија
Бебе рођене у јулу имају за 25 одсто већу вероватноћу да добију висок крвни притисак, док јунске имају 34 одсто већу шансу да оболе од депресије.

Зимске и летње бебе

Научници су покушали да утврде и да ли има разлике између деце рођене у зимским и летњим месецима, јер се разликују и спољни фактори који свакако јесу одговорни за развој имунитета.

Посебно је важна сунчева светлост која утиче на производњу витамина Д, а он може да игра кључну улогу у (не)оболевању током живота.

Прочитајте још: Када деца почињу да лажу? И како реаговати када то први пут ураде?

Др Роберт Каф из Краљевског статистичког друштва каже, међутим, да је природно да ће бити образаца који се понављају, али да они нису нужно и показатељи доброг или лошег здравља, чиме апелује на родитеље да се не држе стриктно овог шаблона када планирају родитељство.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas