· · Коментари: 0

Да ли је ваше тело пуно ТОКСИНА? 12 СИМТОМА који указују на цревне болести, а познати су још од Хипократа

Хипократ је тврдио да све болесни почињу од црева

1658749297_foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс

Под паролом "нек иде живот!" већина нас посеже за шећерима, масном и прженом храном, алкохолом, кофеином, прерађеним намирницама. Све се то годинама таложи у нашем организму и оптерећује га.

Још ако пијете мало воде, храните се нередовно, прескачете оброке, а онда се преједете - све је то главни предуслов за успоравање метаболизма.

Стога не чуди процена да се током свих тих година у цревима акумулира око 15 килограма токсичног отпада, који треба избацити из организма, како не би подстакао развој болести.

Још је Хипократ говорио да "све болести започињу у цревима". Стога вам доносимо најчешће знаке да вам је тело пуно токсина:

1. Акне и лош тен

Исхрана у којој превладавају прерађене намирнице, као што су саламе, умаци, готови оброци и слично, као и намирнице с додатим шећером, могу да изазову упалне процесе на кожи који се често очитавају као уморна кожа пуна нечистоћа и акни. Уз промену исхране припазите и на негу лица: Водите рачуна да је јастучница на којој спавате чиста и пронађите неко средство за чишћење коже са одговарајућим пХ.

3. Хронични умор и нерасположење

Хронични умор и недостатак концентрације су сигуран знак да је ваш организам преоптерећен токсинима. Ако се ујутро тешко будите, или сте током дана толико поспани да вам се чини да вам глава пада, иако сте ноћу одспавали довољно дуго, то је типичан знак да у организму преовладава киселост и да вам је потребан детокс. Ако ово стање занемарите, може довести до озбиљних поремећаја у организму.

4. Честе главобоље

Ако сте једно вече "заглавили" с друштвом, прејели се и попили више алкохола, готово је сигурно да ћете се ујутро пробудити с главобољом. Главобоља је један од знакова да је ваше тело оптерећено токсинима, поготово ако се оне понављају често и трају дуже време. То најчешће нису тешке главобоље, него непријатна, тупа бол, слична главобољи која се јави кад је висока влага у ваздуху и најчешће не пролази док се не одморимо и одмакнемо од тешке хране или пића.

5. Хронични бол

Хроничан бол која траје дуго и боли "подмукло", обично се јавља као симптом упале која је настала као реакција на накупљање токсина у одређеном делу тела. То може бити бол у врату, леђима или зглобовима, бол због упале у мокраћним путевима, бубрегу... Најчешће је реч о "тихом" болу који нас опомиње да нешто није у реду.

6. Проблеми са спавањем

Ако се ноћу дуго вртите у кревету и не можете да заспите, или се будите усред ноћи и не успевате више да заспите до јутра, а нема реалног разлога за то, то може бити знак нагомиланих отрова у организму. Добро ће вам доћи више физичке активности или вежбања теком дана, као и топла купка пре спавања, којој сте додали неко опуштајуће уље.

7. Непријатан мирис тела и задах

Кад је ваше тело загушено токсинима и не може да их избаци, то се може одразити кроз непријатан задах и мирис тела. Лош задах је резултат бактерија и токсина који се накупе на језику, док непријатан мирис настаје зато што отрови путем зноја испаравају кроз кожу. Чести узрок је превише брзе хране, као и превише шећера у исхрани.

8. Алергије и осипи

Кад конзумирате нешто што ваше тело не препознаје, или доживљава као напад на имуни систем, могу се јавити осипи, перут, мрље на кожи или црвенило. Покушајте да водите дневник исхране и утврдите на које намирнице тако реагујете, па смањите њихову употребу. Ако се ове реакције јављају често, свакако посетите алерголога, како бисте утврдили узрок и одредили које намирнице треба да избегавате.

9. Мањак енергије и депресија

Ако третирате своје тело као канту за смеће, не можете очекивати да се то не одрази и на расположење. Мањак енергије, умор, главобоље и слаба концентрација довешће до тога да се осећате лоше, јер ваш организам не функционише онако како би требало. Уз промену навика и исхране, размислите и о томе да ли радите посао који вас весели и каквим сте људима окружени. Одмакните се од оних који су вечно незадовољни, фрустрирани и љути, јер и то вам краде енергију.

10. Хормонска неравнотежа и слаб либидо

Лошим навикама и намирницама које смо набројали треба додати и све оне узроке тровања организма којих често нисмо свесни. То су разне врсте хемикалија, које посредно уносимо у организам. На пример, вероватно сте већ чули да треба избегавати пластичне боце на којима не стоји ознака БПА фрее, која означава да боца није третирана хемикалијама. БПА је познат као бисфенол А, хемикалија која делује као синтетички естроген и може доспети у храну или течност која је у третираној пластити сачувана. То је тек један од примера како и несвесно можемо да будемо изложени хемикалијама.

11. Подочњаци и уморне очи

Ако не спавате довољно, лоше се храните и изложени сте повећаном стресу, могли бисте приметити неке суптилне знакове тровања - замагљене очи и јако изражени подочњаци један су од знакова да би требало да потражите помоћ. Свакако повећајте унос воде и узмите времена за одмор. За сваки случај проверите и стање бубрега, јер изражени подочњаци могу бити знак поремећаја рада бубрега.

12. Стомачић који не можете да скинете

Ако имате изражене масне наслаге око стомака и не можете да скинете килограме чак и ако се држите ригорозне дијете, то је знак да је поремећена пХ равнотежа у телу и да би требало да алкализујете тело. Један од начина је да повећате унос течности, и то алкализоване воде.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на Инстаграму и Фејсбуку

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.