Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕСТЕТИКА

Знате ли шта је МЕКСИЧКИ КОКТЕЛ: Хирург Панфилов мрзи СИЛИКОНЕ и овај захват примењује и на ДЕЦИ

Од готово 16.000 операција које је до сада урадио естетски хирург др Димитрије Панфилов, у више од 1.000 применио је тзв. мексички коктел, који је осмислио др Хосе Герерос Сантос из Мексика.

1615898363_panfilov.png
Фото: Панфилов
Oglas

Ту врсту захвата др Панфилов, изразити противник течног силикона за који сматра да је "злочин", примењује у подмлађивању, али и у корекцији урођених деформитета лица и, како истиче, никада ниједан пацијент није имао било какве компликације.

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

Реч је, како каже др Панфилов, о трокомпонентној методи корекције лица захваљујући којој матичне ћелије доводе до подмлађивања коже. Естрогени рецептори у том "коктелу" имају функцију да "довлаче" естроген испод коже лица што делује као поткожна шминка.

Оперисао Никија Лауду
Доктор Панфилов је био дежурни лекар у Немачкој када су довезли Никија Лауду чији се болид 1976. године запалио. Лице је било захваћено опекотима и сви су мислили да неће преживети.
Масно ткиво се узима из  пацијента и попуњава лице

- Битна компонента је масно ткиво самог пацијента узето из других делова његовог тела. То ткиво попуњава упале образе, усахле усне, боре, подочњаке или наглашава јагодични масив који је експонент лепоте у нашој кавкаској раси. Примера ради, такву лепоту имала је Софија Лорен - каже др Панфилов.

Софија Лорен Фото: ЕПА
Овако се годинама подмлађује Софија Лорен.

Доктор наглашава да се ова метода има неколико предности а најважније су да у прва три, четири месеца после оперативног захвата 30 одсто унетог "материјала" ресорбује.

Прочитајте још: Моћ ТРЕЋЕГ ока: Шта се тачно догоди када масирате ову тачку и како то ПРАВИЛНО учинити

Рачунајући на то ради се блага хиперкорекција. Ако после операције преостане вишак "коктела", чува се у фрижидеру и после пет или шест месеци може поново да се употреби. Више од трећине пацијената у новосадској клиници др Панфилова, бира управо ову методу.

Доктор Панфилов са малим Урошем Фото: Панфилов

- За разлику од свих хијалурона или течних силикона чији ефекат траје свега неколико месеци, 70 одсто унетог "коктела" пацијенту остаје заувек - прецизира наш саговорник чија девиза гласи: ако је естетска корекција уочљива, она није добро урађена, трагови мог рада не смеју да се виде.

Прочитајте још: Доносимо вам чудотворни лек РУСКИХ МОНАРХА за све болести (РЕЦЕПТ)

Нарочит изазов за др Панфилова и његов тим био је случај деветогодишњег Уроша из Инђије који је рођен са тзв. Ромберговом хемиоатрофијом фацијели (атрофија половине лица). Таква врста деформитета најчешће је последица тешког порођаја.

Прва операција
Прву операцију са "мексичким коктелом" др Панфилов је урадио пре годину дана. Уз локалну анестезију трајала је сат и по. Недавно је урадио још једну, лаганију. Напредак је видљив, дечак се добро осећа, а постао је веселији и дружељубивији у школи.
Урошев проблем је решио за годину дана.

Код овог дечака асиметрија лица до његове четврте године била је једва приметна, а од шесте године постала је све уочљивија. Његова мајка Ј. С. која је лекар, каже да су она и њен супруг приметили и психолошке последице - њихов син се повукао у себе, мада га, како им је рекао, школски другари нису питали ништа у вези са његовим лицем. Било је довољно и то што су га често загледали.

Урошев материјал расте заједно са њим.

Пре него што су се обратили др Панфилову, Урошеви родитељи су обишли неколико клиника. Терапије нису дале резултат.

- Ова Урошева болест нема доказано генско порекло,највероватније је у питању некакав аутоимуни процес - каже дечакова мајка.

Пристала је на разговор за новине јер како нам је нагласила, као мајка и лекар жели да овим примером пружи наду и другим родитељима чија деца имају сличан проблем.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

- Не знам колико ће Урошу бити потребно још операција. Ја се надам - ниједна. Свакако не пре његове 14. године. Он је у развоју, уградили смо му његов материјал који расте с њим. Долази на контроле сваких неколико месеци - каже др Панфилов.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas