Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДРЕН ЈАЧА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Мало чудо природе, а велики чувар здравља - искоритите и плод и коштице и лист и цвет

Сваки део дрена је јестив и добар за здравље. Било да је реч о плоду, листу, кори, цвету, свежим или осушеним коштицама.

1702547718_bas-dren-tink.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У Италији и Францсукој плод дрена се користи за производњу вина и желеа, а незрели плодови конзервирају се у сланој води попут маслина.

Дрен је врло делотворан у ублажавању упале грла, малокрвности, болести бубрега, дијареје, хемороида, а помаже и у зацељивању рана.

У значајним количинама делови дрена садрже танин, пектин и бројне органске киселине, као и мноштво витамина, а на првом месту витамин Ц, ког има више него поморанџа у истој количини.

Руски научници су установили да кора стабла и листови дрена делују против микроба. Меснати део плода и уље из семенки могу се користити за регенерацију коже и слузокоже.

Редовно конзумирање дрењина побољшава рад бубрега и јетре, а нормалан рад јетре важан је за елиминисање токсина из организма. Нормалан рад бубрега је такође важан за избацивање токсина путем урина.

Дрењина, плод дрена, обилује минералима као што су цинк, калијум, бакар, магнезијум, натријум и гвожђе. Сви ови минерали веома су битни за јачање имунитета, те би због тога требало да једете ове плодове када је сезона прехлада.

С обзиром на то да помажу бољем раду бубрега, дрењине спречавају задржавање воде у организму, а самим тим и доприносе смањењу високог крвног притиска.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas