Oglas
· · Komentari: 0

DREN JAČA CEO ORGANIZAM: Malo čudo prirode, a veliki čuvar zdravlja - iskoritite i plod i koštice i list i cvet

Svaki deo drena je jestiv i dobar za zdravlje. Bilo da je reč o plodu, listu, kori, cvetu, svežim ili osušenim košticama.

1702547718_bas-dren-tink.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U Italiji i Francsukoj plod drena se koristi za proizvodnju vina i želea, a nezreli plodovi konzerviraju se u slanoj vodi poput maslina.

Dren je vrlo delotvoran u ublažavanju upale grla, malokrvnosti, bolesti bubrega, dijareje, hemoroida, a pomaže i u zaceljivanju rana.

U značajnim količinama delovi drena sadrže tanin, pektin i brojne organske kiseline, kao i mnoštvo vitamina, a na prvom mestu vitamin C, kog ima više nego pomorandža u istoj količini.

Ruski naučnici su ustanovili da kora stabla i listovi drena deluju protiv mikroba. Mesnati deo ploda i ulje iz semenki mogu se koristiti za regeneraciju kože i sluzokože.

Redovno konzumiranje drenjina poboljšava rad bubrega i jetre, a normalan rad jetre važan je za eliminisanje toksina iz organizma. Normalan rad bubrega je takođe važan za izbacivanje toksina putem urina.

Drenjina, plod drena, obiluje mineralima kao što su cink, kalijum, bakar, magnezijum, natrijum i gvožđe. Svi ovi minerali veoma su bitni za jačanje imuniteta, te bi zbog toga trebalo da jedete ove plodove kada je sezona prehlada.

S obzirom na to da pomažu boljem radu bubrega, drenjine sprečavaju zadržavanje vode u organizmu, a samim tim i doprinose smanjenju visokog krvnog pritiska.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas