Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна која може поспешити ГУБИТАК КОСЕ: Многи је конзумирају у прекомерним количинама

Ако сте приметили да вам коса опада више него што би требало, могући узрок проблема може се налазити у конзумацији ове хране

1650447343_kyle-smith-4qYHqQqlwM4-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Истраживање које је спровео тим научника са Медицинског и стоматолошког универзитета у Токију бавило се ефектом конзумације хране са високим садржајем масти на организам - посебно на појачан губитак косе. Ова студија објављена је у часопису "Натуре", а дошла је до изненађујућих података.

Наиме, спроведен је експеримент над двема групама мишева. Једна група је добијала стандардну храну, док је друга добијала доста маснију. Истраживачи су претпостављали да ће они мишеви који су јели храну са већим процентом масти изгубити више длаке од прве групе која је добијала мање масну храну. И били су у праву. За четири дана, мишевима који су јели маснију храну појавили су се печати на телу без длака.

Прочитајте још: Седам знакова које шаље организам када уносимо ПРЕВИШЕ ШЕЋЕРА

Оно што је јјош примећено јесте да су старији мишеви највише били погођени овом појавом. Закључак је био да је вероватније да ће старије особе које не воде рачуна о својој исхрани изгубити више косе.

Зашто се ово догађа? Превелик унос масти може исцрпети матичне ц́елије фоликула длаке или дуговечне ц́елије у фоликулима длаке.

Губитак косе

Иако већина мисли да проблем ћелавости и губитка косе углавном погађа мушкарце, истраживања су показала да око 50 процената жена током живота доживи приметан губитак косе. Постоји много фактора који утичу на знатно проређивање косе. Конзумација масне хране може бити један од узорничника. Уколико сматрате или вам лекар укаже да је то и код вас случај, можете покушати да регулишете исхрану и вероватно успети да успорите брзину опадања косе.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas