Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
непријатно

Имате крчање или пљускање У СТОМАКУ? Ево шта то значи

Ваш стомак понекад може да направи страшну буку.

1635332640_shutterstock_1493291291.jpg
ФОТО: Shutterstock
Oglas

Свалили сте се на софу после вечере да се опустите и онда чујете разне чудне звукове који долазе из вашег стомака. Крчање, режање, завијање... Шта значе ови звукови?

Прочитајте још: Ево зашто не бисте требали да испирате ЈАБУКУ водом и како се ПРАВИЛНО ЧИСТИ од пестицида

1. Гасови

Најчешћи и очигледни узрок абдоминалних звукова је кретање гасова у стомаку. Ваш пробавни систем (што значи ваш стомак и црева) се смањује и шири. Због тога се гасови који се налазе унутра заглављују, што узрокује да испуштају звук.У основи пропуштате ветар, али унутар вашег тела.

Ако сте попили превише воде или појели превише супе, можете чути пљускање у стомаку

2. Проблеми са стомаком

Здраво, нормално варење не би требало да производи никакве звукове. Да ли ваш стомак сваки дан производи чудне звукове после вечере? Онда би могло бити да редовно једете нешто на шта сте такође алергични или да имате проблема са варењем. Добро погледајте своју исхрану и избаците оно што мислите да би могло бити кривац. 

3. Режање стомака

Да ли сте данас довољно јели и пили? Режање у стомаку може бити јасан знак глади. Ако једете у редовно време, ваш стомак почиње да се припрема унапред тако што производи стомачне сокове и стеже одређене мишиће.

Ако имате мањак влакана у исхрани, стомак ће вам бубрити

Гутање хране такође може изазвати режање у стомаку. Ако не жваћете храну правилно, много ваздуха је заробљено у вашем стомаку, што може довести до тога да почне да режи.

4. Нема довољно влакана

Ако имате мањак влакана у исхрани, стомак ће вам бубрити. То може бити зато што је ваша исхрана превише једнострана и због тога не једете довољно влакана. Вишак масти, протеина или угљених хидрата (шећера) такође може изазвати ову појаву.

5. Гастро-интестинални проблеми

Постоји још много ствари које могу изазвати бубрење стомака. Неколико примера су синдром иритабилног црева, опстипација или Кронова болест

Прочитајте још: WАYОУТ: ХУРГАДА И ДУБАИ У ОКТОБРУ И НОВЕМБРУ ПО ЛАСТ МИНУТЕ ЦЕНАМА

6. Пљускање у стомаку или цревима

Ако сте попили превише воде или појели превише супе, можете чути пљускање у стомаку. Течност се не уклања из столице све до дебелог црева, што значи да је ваша столица и даље прилично течна на путу до тамо, па отуда и пљускање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas