Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Невероватни ЕФЕКТИ МОРСКЕ СОЛИ НА ЗДРАВЉЕ: Само удисање ваздуха поред СЛАНЕ ВОДЕ има невероватна лековита својства

Морска вода здравија је него што мислите

1659169705_pexels-sebastian-voortman-189349.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Осећај када нам морска со остане на кожи док се сунчамо, попут најлепшег природног пилинга, је непроцењив. Морска со има невероватно дејство на здравље и благостање организма, а ево који су њени лековити ефекти:

1. Чисти крв и повећава вредност хемоглобина - Јони соли у мору продиру кроз кожу и одлазе у крвоток, што побољшава функционисање коштане сржи, обнављање крвних зрнаца и освежава количину хемоглобина, који је одговоран за транспорт кисеоника до свих ћелија у телу.

2. Уравнотежује размену супстанци и функционисање ендокриних жлезда - Морска со садржи многе лековите макро и микро елементе (јод, калцијум, калијум, магнезијум, сумпор), минерале и катализаторе који побољшавају функционисање метаболизма и убрзавају ефикасност хормонског система. Садржи и многе биолошке стимулаторе који преко унутрашњег лучења витализирају и активирају функцију жлезда и делују стимулативно на цео организам.

3. Јача нервни систем - Морска со садржи мале количине брома који умирује, и магнезијума који подстиче елиминисање вишка воде. Због присуства магнезијума делује повољно и на смањење главобоље. Со делује и на рецепторе у кожи и остаје у слоју епидермиса три до четири недеље након што се вратимо са мора.

Прочитајте још: ШТА АКО БЕБА ДОБИЈЕ ФРАС И ПРЕСТАНЕ ДА ДИШЕ? Водом га никако не поливајте! Херој из Обреновца је знао ове принципе прве помоћи (ВИДЕО)

4. Побољшава здравље коже - Море је лековито за кожу, а осим тога, преко њега делује лековито на цео организам и благотворно делује на биолошки активне тачке тела које су повезане са унутрашњим органима. Море омекшава кожу, влажи је и опушта нервни систем.

5. Подстиче развој менталних способности - Морска вода садржи јод који је важан за правилно функционисање штитне жлезде и за синтезу хормона који подстиче интелектуални раст и јача менталне способности.

6. Снабдева тело елементима у траговима - Деци која живе далеко од мора можда недостаје селен, елемент у траговима који нас штити од слободних радикала. Реч је о агресивним остацима органских молекула који се ослобађају у процесу размене супстанци, који се додатно потенцирају под утицајем нездраве животне средине. Када организам не садржи довољно селена, штитна жлезда и срце гладују, повећава се могућност прехладе, алергија и бронхијалне астме.

Прочитајте још: Уклоните КАМЕНАЦ И ИЗБЕЛИТЕ ЗУБЕ код КУЋЕ: Раствор од ОВЕ намирнице чини чуда

7. Штити од прехладе и бронхијалне астме - Један милилитар морске воде садржи хиљаду честица морске соли. Током једног дана проведеног на мору, дете удахне око 10 милијарди честица које имају лековито дејство на дисајне путеве, бронхије и плућа. Поред тога, морски ваздух има снажно витално дејство захваљујући негативно наелектрисаним јонима.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на Инстаграму и Фејсбуку 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas