Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове јутарње грешке треба избегавати како се не бисте будили МРЗОВОЉНИ

Многи људи, упркос добром и квалитетном сну, јутарња мрзовоља присутна је код многих

1637832422_budjenje.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Стања мрзовоље увек имају неки узрок, само треба открити грешке којих често нисмо ни свесни. Због тога је потребно, неке од лоших навика избегавати, како бисте током дана били расположени.

Прочитајте још: Започните јутро ПЕВУШЕЊЕМ: 4 изненађујуће здравствене предности

1. Нагло буђење и одлазак у теретану

Јутро је време кад смо успорени. Дајте свом телу времена да се полако разбуди и полако померајте мишиће. Оно што радите након буђења одредиће ваше расположење за остатак дана. Грешке које правимо ујутру утичу на остатак нашег дана, а уколико се понављају током дужег временског периода, могу да доведу до последица по наше здравље. Проведите пар минута у тишини, дубоко удахните и попијте воде.

2. Не растежете се

Када се пробудимо, наши мишићи, а посебно кичма, су помало укрућени. Уколико се ујутру не растегнемо, цео дан се осећамо круто што смањује нашу продуктивност. Протегните се, истегните мишиће на ногама и дубоко удахните пар пута. Ако и поред тога осећате симптоме као што су болови и крцкање у врату приликом ротације главе, вртоглавица, главобоља, отежано дисање и мигрена онда је могуће да вам је поремећен атлас – први вратни пршљен. У том случају обратите се лекару јер вам је највероватније потребно намештање атласа.

3. Почетак дана уз шољу чаја

Тајна доброг метаболизма је да не започнете дан са шољом чаја, већ са нечим алкалним. Дан не треба започети нечим киселим попут чаја, или кафе са шећером и млеком. Најбоље је попити воду и сок од лимуна. Након тога можете попити добар зелени чај.

4. Одмах узимате телефон

Откад су се паметни телефони појавили, прва ствар коју већина нас ујутру уради јесте да узме телефон и провери е-пошту и поруке. Психолози тврде да нас ово понашање чини мање срећним и мање продуктивним – а може да проузрокује лоше расположење током целог дана.

5. Кажете не доручку

Више скоријих научних студија је повезало прескакање доручка са слабим имунитетом, дијабетесом и гојазношћу. Доказано је и да прескакање доручка додатно оптерећује наше тело. Не морате обилно да доручкујете, али нешто морате да поједете. Ујутру је ниво шећера у крви низак зато што је прошло доста времена од вечере. Уколико не поједете нешто у року од пола сата након буђења, ниво шећера ће још више опасти и постаћете летаргични. Још једна грешка је почети дан са нечим слатким. Бољи избор је почети са воћем или хлебом од целих житарица, који постепено подижу ниво шећера у крви.

6. Будите се џангризави

Већина људи је ујутру затрпано послом, па због тога гунђа и нерасположена је. Добра ствар је што психолози са Универзитета у Калифорнији кажу да овакво расположење траје само око 20 минута. Уколико успете тих 20 минута да издржите и покушате да упијете оно најбоље из дана, осећај џангризавости ће вас проћи и дан ће вам бити много бољи.

7. Не планирате свој дан унапред

Највећа грешка коју људи праве јесте да не планирају унапред. Можда вам се не свиђа идеја да размишљате о следећем дану када ни овај није готов, али ујутру ћете започети дан много ведрији када видите да сте претходни дан спремили шта ћете обући и спремили себи доручак.

Прочитајте још: ТУШИРАТЕ СЕ НОЋУ? Једна ГРЕШКА коју многи праве може изазвати ХАОС у телу

8. Узимате “дневну дозу” кофеина или никотина

Доста људи се одмах хвата за цигарете или јаку црну кафу чим устану ујутру. Током ноћи нисте уносили хранљиве материје у своје тело, па ће цигарета или јака кафа на празан стомак разорити ваш систем на одређени период.

Најбоље је попити чашу воде пре било чега. Неко воће или обичан кекс без шећера пре кафе ће заштитити ваш пробавни систем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas