Код динстања меса потребно је само да будете стрпљиви, јер што се дуже правилно динста биће боље и распадаће се.
Динстано месо је сочно, укусно и топи се у устима. Само овако се правилно динста месо, потребно је да будете стрпљиви и дуже динстате на лаганој температури.
Када се припремају нпр. јунећи или свињски гулаш или паприкаш, месо упија укусе и мирисе и таква јела су прави ужитак. Код динстања меса потребно је само да будете стрпљиви, јер што се дуже правилно динста биће боље и распадаће се.
Ево једног универзалног рецепта за месо, а остале састојке прилагодите.
Састојци:
- око 700 г свињског меса
- 1 пуна кашика масти
- вода
- 1 кашика сувог зачина
- млевена црвена паприка
Припрема:
Месо исећи на коцке,ставити у дубљу шерпу,налити водом да прелије месо, додати маст и суви зачин.
Ставити месо да се крчка 2 до 3 сата на лаганој температури.
Када почне да се распада пустити да испари сва вода и да се мало упржи.
На крају додајте мало млевене црвене паприке.
Месо послужити са омиљеним прилогом, свежим или печеним поврћем, кромпиром на пример.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО: