Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Ово је разлог: Ево због чега се неке жене стиде својих ногу

Постоји неколико разлога због којих се жене стиде својих ногу

1610045792_Depositphotos_4236865_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Према резултатима научног истраживања, 9 од 10 жена је имало неких проблема са ногама, док се свака пета жена осећа непријатно и постиђено због тога како јој ноге изгледају.

Прочитајте још: Превише сте попили и појели? Нутрициониста саветује ДВА проверена рецепта

 

Будући да им се ноге не свиђају, 12 одсто жена често сакрива своје ноге пред другим људима, јер их је срамота како изгледају. Реезултати су засновани на једном онлајн истраживању у коме је учествовало око 2.000 особа женског пола. Установљено је 10 најчешћих проблема са стопалима које жене доживљавају страшним.

Фото: деспоситос

1. пликови
2. испуцале пете
3. брадавице
4. курје око
5. урасли нокат
6. атлетско стопало
7. чукљеви
8. проблеми са зглобовима
9. непријатан мирис стопала
10. артритис

Упркос овим проблемима, 19 одсто жена није потражило медицинску помоћ, јер је сматрало да проблем са њиховим ногама није толико важан.

Високе потпетице

Највећи кривац за ове проблеме јесте избор обуће. У односу на мушкарце, жене су те које ће вероватно више трпети нелагодности и бол због моде и лепоте. Скоро половина жена (43 одсто) признала је да су наставиле да носе неудобне ципеле, иако их је то довело до одређених проблема, што је два пута чешћи случај него међу мушкарцима. Трећина жена (36 одсто) је изјавила да носи обућу за коју зна да им не одговара само зато што лепо изгледа, док је то исто изјавило само 12 одсто мушкараца. Млађе жене носе ципеле са већом штиклом, а 20 одсто жена старости од 18 до 24 година поседује барем један пар ципела са штиклом од 15 цм у поређењу са 10 одсто жена од 25 до 42 година старости и само 3 одсто од 35 до 44 година старости.

Фото: деспоситос

Промовисање здравих ногу

Постоји неколико једноставних метода уз помоћ којих је могуће смањити проблеме са стопалима и одржавати здравље ногу. Препоручује се:

- одржавање добре и редовне хигијене
- употреба ланолина или маслиновог уља за суву кожу
- избегавање прања ногу топлом водом и јаким сапунима
- пажљиво сушење ногу, без јаког трљања пешкиром
- употреба благих фунгицида у праху како би се смањила шансе од инфекције под називом атлетско стопало
-  избегавање уклањања брадавица, курјег ока или ураслог нокта нестручно и на своју руку
- избегавти модрице, опекотине, посекотине, бразде и промрзлине и потражити стручну помоћ ако се јави нешто од     наведеног

Прочитајте још: Смела шминка за 2021. годину: Како да нанесемо црвени ајлајнер

- избегавање употребе јаких лекова попут антисептика који садрже јод или карболинску киселину, укључујући лекове за лечење курјег ока или хемијска једињења и масти за лечење атлетског стопала
- избегавање излагања ногу претераној хладноћи и влаги
- потражити професионалну негу за било какав чир или раницу која се појави на стопалима или ногама

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas