Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Природан напитак који регулише метаболизам: Може вам помоћи у случају затвора

Испробајте напитак који помогао многима

1688819409_varenje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Псилијум су пахуљице добијене из семена биљке плантаго, тј. у комбинацији са водом, псилијум помаже при варењу јер због својих својстава омогућава праву детоксикацију црева.

Начин живота који карактерише пре свега дуго седење и брза храна сиромашна влакнима често изазива проблеме са варењем, због чега све већи број људи има проблеме са затвором.

Псилијум садржи липиде, незасићене масне киселине, влакна и доста слузи, што ствара ефекат "подмазивања" цревних зидова. Као и код многих тегоба, помоћ може доћи из природе, а овога пута представљамо одличног савезника црева - љуске псилијума .

Делују као "метла у цревима" јер помаже да у процесу детоксикације, односно у избацивању штетних материја из дебелог црева. Полисахаридна слуз, које има у изобиљу, везује воду и има способност да повећа свој волумен и до 15 пута.

Ова биљка садржи липиде, незасићене масне киселине, влакна и доста слузи, због чега се ствара ефекат подмазивања цревних зидова. Дијетална влакна у биљци помажу у формирању веће запремине и отпорна су на дигестивне ензиме, па релативно лако пролазе кроз стомак до дебелогцрева. Тамо задржавају воду, бубре и стимулишу перисталтику црева, пише Задовољна.хр.

Који је најбољи начин да користите љуске псилијума?

Једну кашичицу пахуљица псилијума растворите у води, јогурту или измиксаном соку и одмах конзумирајте јер се брзо претвара у желатинасту масу. Препоручује се да попијете додатну чашу воде и повећате унос течности током дана.

Употреба овог природног лека не утиче штетно на здравље, не уништава микрофлору и не ремети варење и рад црева. Такође је веома ефикасан као помоћ у ублажавању хемороида и других проблема везаних за варење.

Напомена: Пре свакодневне употребе псилијума консултујте се са лекаром који је упућен у ваше здравствено стање.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas