· · Komentari: 0

Baka koja je proslavila 109. ROĐENDAN otkrila tajnu svoje dugovečnosti: Dobila je i specijalnu čestitku od kralja Čarlsa III

Oliv Edvards ima nekoliko jednostavnih saveta za duh život

1679999062_shutterstock_1346971460.jpg
Foto: Shutterstock

Penzionisana učiteljica Oliv Edvards nedavno je proslavila svoj 109. rođendan. Ona trenutno boravi u staračkom domu u Severnom Jorkširu, u Engleskoj, gde su joj povodom rođendana pripremili specijalni ručak - losos i povrće, a uprkos tome što je rekla da ne želi nikakvu zabavu za rođendan, dobila je tortu u obliku cvetne korpe.

Pored toga, dobila i je specijalnu čestitku od kralja Čarlsa III.

Ona smatra da je tajna dugovečnosti u dva jednostavna saveta - "piti puno vode i biti tvrdoglav". Otkrila je da voli da vežba i u poznim godinama.

„Uživala sam u šetnji. Kada sam imala 80 godina, igrala sam fudbal i kriket sa svojim unucima“, izjavila je Oliv, kako prenosi New York Post.

Sada dane provodi čitajući, pleteći i šijući. Oliv dve ćerke, četvoro unučadi i šest praunučadi. Kaže da jede tri obroka dnevno, a obožava losos i špargle.

Zanimljivo je da Oliv nije najstarija živa osoba na svetu. Tu titulu nosi trenutno Marija Branjas Moreri iz Španije, koja je u januaru napunila 116 godina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU