Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕЋЕ ДОБА

Пет предности трећег доба

Веровали или не, са годинама наше тело постаје отпорније на вирусе.

1604858430_stariji.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

"Почетак краја" нашег живота почиње у 25. години, када наше тело почиње неумољиво да стари.

Прочитајте још: ПРЕВАРАНТИ су добили задатак да ГЛУМЕ и резултат је био ШОКАНТАН: Пензионери нису НАИВНИ, већ МИЛЕНИЈАЛЦИ

Овој фаталистичкој и нимало веселој констатацији, супроставља се неколико веома позитивних чињеница које прате ово „пропадање“, те тако с годинама:

Фото: Деспоситос

1. МИГРЕНЕ ПОСТАЈУ РЕЂЕ – Једно шведско истраживање установило је да после 55. године главобоље нестају у 30 одсто случајева, а према подацима једне америчке фондације, 40 одсто људи старијих од 65 година престаје да има мигрене.

2. ЛУЧИ СЕ МАЊЕ ЛОЈА – Са старењем наше лојне жлезде се смањују и луче све мање лоја, што значи да не морамо да перемо косу тако често.


Фото: Деспоситос

3. ТЕЛО ЈЕ ОТПОРНИЈЕ НА ВИРУСЕ – Примера ради, дете има 6-8 прехлада годишње, док се одрасла особа прехлади свега 2-4 пута у току године или само једну, ако је старија од 60 година.

4. ЗУБИ ОТПОРНИЈИ НА КАРИЈЕС – Што је већи број свећица на нашој рођенданској торти, то су нам зуби отпорнији на каријес. Проблеми са зубима обично се јављају у доби од 20 до 40 година. После тога, зубни живци постају мање осетљиви на нападе каријеса.

Прочитајте још: Потпуна трансформација: Бака од 78 година показала како постиже шминком МЛАЂИ ИЗГЛЕД (ВИДЕО)

5. РАСТЕ НИВО СРЕЋЕ – Према недавно урађеној студији, ниво среће поново расте после 65. године. Показало се да срећа прати криву у облику слова У: срећа је најинтензивнија у 20-им годинама, потом опада, да би касније нови врх досегла током пензионерских дана. Особе старије од 85 година тврде да се осећају срећнијим него када су имале 18 година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas