Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Хладно оружје

Лагани сет за преживљавање (ФОТО)

Универзални нож Вајт Ривер Фајеркрафт 4 спакован са кресивом Фајерстил, представља идеалан комплет за планинарење, трејкинг или краћи излет у природу

1599816295_FC-4.jpg
ФЦ-4 - фото: Wхите Ривер
Oglas

Американац Џери Фиск је светски познат ножар - прави великан у свом послу. Сарађује са малом фирмом “Вајт Ривер” из Минесоте за коју је осмислио чИтаву фамилију ножева за преживљавање, названу Фајеркрафт.  

Прочитајте још:  Разматрајући опрему коју углавном користимо у свакодневним околностима, дошли смо до ИНТЕРЕСАНТНИХ закључака (ФОТО)

Универзални нож Џерија Фиска, фото: Вајт Ривер

Представљамо Модел 4, са сечивом дугим 101 мм од 3,2 мм дебелог челика ЦПМ С35ВН окаљеног на 58-60 ХРц. Ова алатка намењена је за обављање најширег спектра послова на планинарењу, камповању, у лову, на турном скијању или у бициклизму.  

Сечиво је равно брушено али није предебело, тако да је цео нож тежак тек 165 грама. Дршка је удобна и сигурна, подесна за више врста хватова, а врх довољно пробојан да испуни сва очекивања. На леђима је плитак утор за Фајерстил кресиво које се испоручује уз нож.

Вајт Ривер Фајеркрафт 4, завршава широк спектар послова, фото:  Вајт Ривер

Уз нож којим ћете обезбедити дрво за потпалу и кресиво за паљење ватре, обезбедили сте се од хипертермије, што је неопходно уколико морате да заноћите у природи. 

Футрола по избору може бити од кјудекса или коже и допушта ношење хоризонтално, вертикално или качење на делове опреме.  

Прочитајте још: Буди другачији на СПАЈДЕРКО НАЧИН (ФОТО)

ФЦ-4 је практичан алат, фото:  Вајт Ривер

Расположиве боје су црна, зелена, оранж или “сигнално жута”, а цена је 250 долара, што није мало, али како се може десити да вам живот зависи од квалитетног ножа, није ни прескуп.  

Драган ШАПОЊИЋ 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas