Oglas
· · Komentari: 0
Hladno oružje

Lagani set za preživljavanje (FOTO)

Univerzalni nož Vajt River Fajerkraft 4 spakovan sa kresivom Fajerstil, predstavlja idealan komplet za planinarenje, trejking ili kraći izlet u prirodu

1599816295_FC-4.jpg
FC-4 - foto: White River
Oglas

Amerikanac Džeri Fisk je svetski poznat nožar - pravi velikan u svom poslu. Sarađuje sa malom firmom “Vajt River” iz Minesote za koju je osmislio čItavu familiju noževa za preživljavanje, nazvanu Fajerkraft.  

Pročitajte još:  Razmatrajući opremu koju uglavnom koristimo u svakodnevnim okolnostima, došli smo do INTERESANTNIH zaključaka (FOTO)

Univerzalni nož Džerija Fiska, foto: Vajt River

Predstavljamo Model 4, sa sečivom dugim 101 mm od 3,2 mm debelog čelika CPM S35VN okaljenog na 58-60 HRc. Ova alatka namenjena je za obavljanje najšireg spektra poslova na planinarenju, kampovanju, u lovu, na turnom skijanju ili u biciklizmu.  

Sečivo je ravno brušeno ali nije predebelo, tako da je ceo nož težak tek 165 grama. Drška je udobna i sigurna, podesna za više vrsta hvatova, a vrh dovoljno probojan da ispuni sva očekivanja. Na leđima je plitak utor za Fajerstil kresivo koje se isporučuje uz nož.

Vajt River Fajerkraft 4, završava širok spektar poslova, foto:  Vajt River

Uz nož kojim ćete obezbediti drvo za potpalu i kresivo za paljenje vatre, obezbedili ste se od hipertermije, što je neophodno ukoliko morate da zanoćite u prirodi. 

Futrola po izboru može biti od kjudeksa ili kože i dopušta nošenje horizontalno, vertikalno ili kačenje na delove opreme.  

Pročitajte još: Budi drugačiji na SPAJDERKO NAČIN (FOTO)

FC-4 je praktičan alat, foto:  Vajt River

Raspoložive boje su crna, zelena, oranž ili “signalno žuta”, a cena je 250 dolara, što nije malo, ali kako se može desiti da vam život zavisi od kvalitetnog noža, nije ni preskup.  

Dragan ŠAPONJIĆ 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas