Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

13 разлога зашто понекад имате ПЕЦКАЊЕ ИЛИ ГОРУЋИ ОСЕЋАЈ у вагини НАКОН СЕКСА

Када је у питању добар секс , ваша уобичајена несташна фантазија вероватно не укључује бол. И не мислимо на мало БДСМ батинање или врсту бола на ивици – мислимо на "Јао, нешто дефинитивно није у реду" врсту бола. Јер док секс може (и треба!) да буде много ствари, једина ствар која не би требало да буде је болна

1651067554_hidefumi-ohmichi-tbKpfNvpq4Y-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Нажалост, већина жена може да доживи секс који боли - и тачније, секс који пече - у једном или другом тренутку. У ствари, до 75 посто жена доживи болан однос током свог живота.

Не треба игнорисати болан секс. Ако је доследно, вероватно је добра идеја одлазак код лекара или разговор о здрављу. Али ако повремено осетите пецкање након секса, постоји много ствари које могу бити узрок, од којих за многе неће бити потребна посебна дијагноза. Са вама ћемо поделити 13 најчешћих:

1. Секс играчке

Разлог број један: Материјали који се користе за израду вибратора могу изазвати иритацију. Добро правило је да се „одлучите за играчку која не садржи латекс, опасне хемикалије попут фталата и није порозна. Други разлог: не чистите правилно своје сексуалне играчке . Апсолутно је од виталног значаја да након сваке употребе очистите своју сексуалну играчку сапуном без мириса и топлом водом, како бисте избегли накупљање бактерија.

Прочитајте још: ПОЗА КОЈУ ЖЕНЕ ОБОЖАВАЈУ: Приредите јој "ЛЕЖЕЋЕГ ПОЛИЦАЈЦА" у кревету за најбржи оргазам

2. Детерџент за веш

Боје, мириси, конзерванси, сурфактанти, ензими, парабени, растварачи, емулгатори и друге хемикалије могу директно иритирати кожу или изазвати алергијску реакцију. Хемијски мириси у детерџентима уобичајени узроци пецкања коже и осипа.

3. Доње рубље

Танге могу да иритирају отвор вагине и да доведу до иритације и упале. Не само да је то досадно и непријатно само по себи, већ хронична упала може довести и до прекомерног раста бактерија, што би на крају могло да изазове инфекцију вагине или бешике. У ствари, ово је главни разлог зашто људи доживљавају печење у вагини *после* секса.

4. Стрес

Стрес може утицати на многе функције вашег тела, укључујући ваше хормоне, и као резултат тога, ваше природно вагинално подмазивање. А када имате секс без одговарајућег подмазивања, ова сувоћа може изазвати опекотине на вашој вагини и осећај нелагодности.  

5. Oжиљно ткивo узроковано траумом као што је порођај, операција или повреда

Ово ожиљно ткиво је крхко, а сексуална пенетрација може лако разбити крхку кожу. Овај бол се често описује као осећај печења. Ипак, будите сигурни, ако никада нисте имали операцију или сте родили вагинално, мало је вероватно да ће то бити случај.

6. Тампони

Постоји низ разлога зашто употреба тампона може изазвати вагинални бол или иритацију. Ако тампон не постављате правилно или га не убацујете довољно дубоко, можете осетити пецкање. Ако је и ваша вагина ссувља од просека, то би такође могло додатно иритирати уметање тампона.

7. Кондоми или лубриканти

Неке жене такође могу да се осећају надражено, а самим тим да осећају и пецкање, као резултат одређених кондома или лубриканата. Сваки кондом или лубрикант који каже да има ефекат "ватре и леда" ће, разумљиво, "горети".

Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже

8. Иритација или алергија на сперму

Ово је врло ретка, али стварна ствар да људи буду алергични или осетљиви на сперму. Неке жене могу да се осећају изиритирано због сперме, чак и до нивоа иритације као алергијске реакције. То би могло бити због производа који можда користи њихов партнер, али неки људи су заиста алергични на сперму свог партнера.

9. Хормоналне промене

Најчешћа „хормонска промена“ одговорна за сувоћу вагине је она кроз коју на крају прође свако ко има женске хормоне — менопауза. Како се приближавате менопаузи, нивои естрогена почињу да опадају, а један од нежељених ефеката тог пада је сувоћа вагине. Лекови, редовна сексуална активност и вагинална стимулација могу помоћи у одржавању здравог вагиналног ткива пре, током и после менопаузе. Такође, не заборавите да користите лубриканте током секса.

10. Лекови за алергије

Лекови – посебно ствари попут антихистаминика – познати кривци за сувоћу вагине. Антихистаминици исушују секрет у носу, али и у вагини. Можете разговарати са својим лекаром о потенцијалном преласку на други лек ако желите, али лубрикант би требало да добро уради посао тако што ће уклонити сувоћу вагине и елиминисати пецкање које можете осетити као резултат.

Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Овог Васкрса откријте “швајцарску тајну” здраве коже

11. Инфекције

И гљивичне инфекције могу изазвати упалу слузнице вагине, што може довести до осећаја пецкања када у њу продре прст, пенис, играчка - било шта. 

12. Врста секса који имате

Један од највећих узрока пецкања током или после секса може бити резултат вашег интензитета секса. Понекад се иритација јавља само зато што је неко имао снажан секс , а то је само механичка траума. Или ако сте недавно имали много секса, није неуобичајено да добијете ситне посекотине на зиду вагине или отвор који се зове фисуре.

13. Проблеми карличног дна

Вагинизам—који доводи до грчева вагиналног зида одмах и нехотице након ишчекивања пенетрације—главни узрок печења вагине. То може бити продирање било чега — пениса, прста, секс играчке, тампона, итд. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas