Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАРТНЕРСКИ ОДНОСИ

Да ли је мушка ПОЖУДА ЗА СЕКСОМ већа од женске? Ево и одговора

Иако се појачана жеља за сексом најчешће приписује мушкарцима, изгледа да је реалност ипак мало другачија.

1603918801_par-u-krevetu.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Приписивање сексуалне пожуде мушкарцима апсолутно је проблематично, посебно ако се посматрају мушкарци који су у дужим везама или браковима, показују последња истраживања која доводе у питање претходне налазе о снажнијој и интезивнијој мушкој пожуди у односу на женску.

Количина пожуде током сексуалног односа није показала разлике међу половима.

Прочитајте још: Истраживање показало: Мушкарци са ДУБЉИМ ГЛАСОМ пре ће варати у вези, ево и зашто

Наиме, полне разлике заправо не могу се увек разматрати као такве, већ се у истраживање морају узети бројни други фактори који утичу на сексуалну пожуду партнера.

Прочитајте још: Да ли ТРЕБА оставити ДЕТЕ САМО У КУЋИ? У ШОКАНТНИМ случајевима је то (НЕ) ОПРАВДАНО

Фото: Depositphotos

Једно од последњих истраживања које је спроведено на Унивезитету Бритиш Колумбија, анализирало је кључно питање - какав је осећај пожуде у одређеном моменту, количина пожуде током сексуалног односа није показала разлике међу половима.

Прочитајте још: ШТА ТО ФАТАЛНА ЖЕНА ИМА ШТО „ОБИЧНА“ НЕМА? Ових 10 ОСОБИНА их одликује!

- Ово сазнање доводи у питање претходна сазнања о полним стереотипима у смислу жене као те која је суздржанија. Чини се како фактори пожуде у моменту могу бити једнако потентни за жене и мушкарце - објашњава Лори Брото, професорка на Унивезитету Бритиш Колумбија.

Прочитајте још: "Ми све радимо УДВОЈЕ, имамо НАШЕ ритуале" и ПРОЂЕ живот са ПОГРЕШНОМ особом!

Други су дошли до теорије која каже да се женска пожуда догађа у складу са менструалним циклусом, односно током женског врхунца узбуђења и пожуде заправо се догађа овулација па је њихова мотивација за сексом једнака као код мушкараца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas