· · Komentari: 0
PARTNERSKI ODNOSI

Da li je muška POŽUDA ZA SEKSOM veća od ženske? Evo i odgovora

Iako se pojačana želja za seksom najčešće pripisuje muškarcima, izgleda da je realnost ipak malo drugačija.

1603918801_par-u-krevetu.jpg
Foto: Pixabay

Pripisivanje seksualne požude muškarcima apsolutno je problematično, posebno ako se posmatraju muškarci koji su u dužim vezama ili brakovima, pokazuju poslednja istraživanja koja dovode u pitanje prethodne nalaze o snažnijoj i intezivnijoj muškoj požudi u odnosu na žensku.

Količina požude tokom seksualnog odnosa nije pokazala razlike među polovima.

Pročitajte još: Istraživanje pokazalo: Muškarci sa DUBLJIM GLASOM pre će varati u vezi, evo i zašto

Naime, polne razlike zapravo ne mogu se uvek razmatrati kao takve, već se u istraživanje moraju uzeti brojni drugi faktori koji utiču na seksualnu požudu partnera.

Pročitajte još: Da li TREBA ostaviti DETE SAMO U KUĆI? U ŠOKANTNIM slučajevima je to (NE) OPRAVDANO

Foto: Depositphotos

Jedno od poslednjih istraživanja koje je sprovedeno na Univezitetu Britiš Kolumbija, analiziralo je ključno pitanje - kakav je osećaj požude u određenom momentu, količina požude tokom seksualnog odnosa nije pokazala razlike među polovima.

Pročitajte još: ŠTA TO FATALNA ŽENA IMA ŠTO „OBIČNA“ NEMA? Ovih 10 OSOBINA ih odlikuje!

- Ovo saznanje dovodi u pitanje prethodna saznanja o polnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija. Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce - objašnjava Lori Broto, profesorka na Univezitetu Britiš Kolumbija.

Pročitajte još: "Mi sve radimo UDVOJE, imamo NAŠE rituale" i PROĐE život sa POGREŠNOM osobom!

Drugi su došli do teorije koja kaže da se ženska požuda događa u skladu sa menstrualnim ciklusom, odnosno tokom ženskog vrhunca uzbuđenja i požude zapravo se događa ovulacija pa je njihova motivacija za seksom jednaka kao kod muškaraca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.