Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли верујете у МУШКО-ЖЕНСКА пријатељства? Ево шта стручњаци имају да кажу на ову тему

Стручњаци дали одговор на вечиту дилему

1695982368_Foto-Shutterstock-prijateljstva.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Питање да ли постоји пријатељство између мушкарца и жене представља дилему. Док неки тврде да је немогуће да мушкарац и жена буду најбољи пријатељи без флерта, искуство многих других показује да ово може бити квалитетно пријатељство за цео живот.

Свакодневно искуство показује да су неромантична пријатељства између мушкараца и жена не само могућа, већ и уобичајена.

Како настаје пријатељство између мушкарца и жене?

Мушкарци и жене живе, раде и уче једни поред других. Међутим, увек има места за романтику. Пријатељства између мушкараца и жена могу настати на различите начине. Често се формира када људи покушавају да изађу и схвате да једноставно не постоји се**уална компатибилност. У другим случајевима, мушкарац и жена постају пријатељи на послу или комуницирају о заједничким интересовањима или хобијима.

Сваки човек има потребу за комуникацијом, социјализацијом, контактом са другим људима. Пријатељство помаже у задовољавању ове потребе.

Зашто је мушкарцу потребно пријатељство са женом?

Пријатељство може бити потребно да добијете подршку, да се не осећате сами, да разговарате о својим проблемима, да повећате самопоштовање, да тражите савет, да поделите радост и тугу, да разговарате, да прошетате или да се заједно забављате. Мушкарцима је, као и женама, потребна емоционална подршка, прихватање и емпатију. Све ово се могу добити у пријатељству.

Пријатељство је неопходно за добробит у свакој фази живота. Помаже вам да поставите и постигнете циљеве и мотивише вас да се развијате.

На пример, познати глумац Леонардо Дикаприо је дуги низ година пријатељ са Кејт Винслет , иако је глумица већ дуго у браку. Подржавају једни друге на филмским догађајима, комуницирају и не стиде се да се заједно појављују у јавности. И све зато што у њиховом пријатељству нема романтике, али постоји емотивна подршка и прихватање. Такође, холивудске звезде Џулија Робертс и Џорџ Клуни одржавају топле пријатељске односе, ојачане узајамним поштовањем и интересовањем једни за друге.

Шта истраживање каже на ову тему?

Пријатељство између мушкараца и жена такође позитивно утиче на здравље. Многа истраживања показују да здрава пријатељства имају заштитни ефекат и помажу у суочавању са проблемима старења. Такође, друштвене везе, односно дружење са пријатељима, смањују депресију и анксиозност. Често пријатељство такође стимулише здраво понашање и спорт.

Али не треба заборавити да пријатељство између мушкараца и жена може имати своје карактеристике и изазвати неке потешкоће. Друштво и стереотипи утичу на обе стране, па је важно да верујете једно другом и разумете своја права осећања да бисте били пријатељи са супротним полом.

Пријатељство између мушкарца и жене заправо постоји и важан је део наших живота. Помаже нам да задовољимо нашу потребу за комуникацијом, подршком и разумевањем. Такви односи стимулишу развој и промовишу психичко и физичко благостање. Одговор на питање да ли постоји пријатељство између мушкарца и жене је очигледан – да, пријатељство може постојати и без романтичне везе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas