Oglas
· · Komentari: 0

Kako da znate da je rano za zajednički život: O čemu bi prvo trebalo da razgovarate sa partnerom pre važne odluke

LJubavni odnosi se kreću različitim tempom jer svako različito doživljava ljubav. Tako će neko ranije napraviti naredni korak, a neko kasnije.

1682591351_shutterstock_789710509.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Želja da vaša veze pređe na sledeći nivo i počnete da živite zajedno je možda jedan od najvažnijih koraka. Za tako važnu odluku kao što je ova, morate da razmišljate glavom koliko i srcem.

- Prerano useljenje definitivno može stvoriti više sukoba i stresa u vezi. Kada živite sa nekim, dinamika odnosa se menja - objašnjava Neha Prabhu bračni i porodični terapeut za Mind Body Green.

Istina je da ne postoji savršena količina vremena koja mora da prođe pre nego što razgovarate o zajedničkom životu. Neki parovi su spremni u roku od šest meseci, dok bi drugima mogle da budu potrebne godine. Međutim, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pre nego što krenete da živite zajedno, a koji će vam pomoći da shvatite da li vi i vaša veza to možete da podnesete.

Pre nego što razgovarate o zajedničkom useljavanju, oboje morate da razgovarate o nečem mnogo važnijem: finansijama. Važno je da vidite da li je zajednički život finansijski moguć.

Ne bi trebalo da bude iznenađenja kada su finansije u pitanju, tako da o tome otvoreno razgovarajte.

Jednako je važno uzeti u obzir i vaše motivacije da živite zajedno. Ako nemate iste razloge, zajednički život može da bude loše iskustvo.

- Asimetrična motivacija, na primer, može da bude da jedan partner želi da se useli zajedno jer je to jeftinije nego da živi odvojeno, dok drugi partner želi da se useli zajedno jer to vide kao sledeći korak ka braku - priča bračni i porodični terapeut Elizabet Ernšo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas