Oglas
· · Komentari: 0

NE MOŽETE DA USTANETE IZ KREVETA UJUTRU? Psiholozi daju sedam trikova da postanete JUTARNJI TIP, a evo kako pomažu INTIMNI ODNOSI!

Ako se ujutru mučite da ustanete iz kreveta, znajte da niste sami. Britanski psiholozi koji se bave promenom ponašanja i navika navode da to smeta više od 30 odsto zaposlenih i savetuju da u samo sedam koraka možete postati „jutarnji tip” koji funkcioniše bez problema kada se probudi.

1697020740_shutterstock_518499061.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Britanci su sigurni da su za jutarnji elan važni položaj u kome spavate, zvuk alarma, pa čak i boja stvari koje gledate ujutru.

- Umesto da odlažete jutarnje buđenje jer ćete tamo biti umorni i neraspoloženi, primenite nekoliko sledećih trikova i pustite ih da vam postanu rutina. Ova formula će vas pokrenuti i napuniti energijom tako da ćete dočekati svaku novu dan sa osmehom - rekla je psiholog Džo Hemings, koja je sa svojim timom izdvojila sedam važnih tačaka.

Spavanje na levoj strani

Spavanje na levoj strani je mnogo bolje za telo, smatraju psiholozi. Zbog gravitacije srce bolje pumpa krv jer se nalazi na levoj strani, a pošto je spoj tankog i debelog creva na toj strani, ubrzan je i njihov rad, pa nema problema sa digestivnim sistemom i cirkulacijom.

Zvuci prirode

Istraživanja su pokazala da Britanci u proseku odlažu budilnik na svojim telefonima 18 minuta i zbog toga obično kasne na svoje dužnosti. Zato bi trebalo da vas probudi omiljena pesma ili zvuci prirode.

- Ne gasite alarm ni vikendom, osim ako ne moraš, jer ćeš ući u rutinu i postati pravi jutarnji tip. Kad otvoriš oči, malo povuci kosu da te probudi - kaže Hemings.

Jutarnja akcija

Umesto jutarnje gimnastike, psihološkinja savetuje seks! Tokom seksa se oslobađa hormon oksitocin koji opušta i izaziva osećaj zadovoljstva.

Misli na vrat

Dok obavljate jutarnju higijenu, za minut-dva laganim kružnim pokretima pomerite mišiće vrata.

Hladna voda

Tuširanje će vas razbuditi, ali pokušajte da izdržite najmanje tri minuta pod hladnom vodom.

Žuta boja

Ako ne nosite pidžamu ili ne spavate goli, požutite svoje čaršave, peškir ili jutarnju šoljicu kafe. Ova boja je boja sreće, zabave i igre, a korisno je da je vaš mozak registruje nakon spavanja.

Obavezan doručak

Doručak je najvažniji obrok koji treba da vam da snagu da započnete dan i da ga ne preskačete

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas