Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

NE ODUSTAJTE od veze dok ne uradite OVIH 5 stvari

Prilično je uobičajen konsenzus da ljubav zahteva posao. Ipak, 80 odsto Amerikanaca mlađih od 30 godina veruje u srodnu dušu , ideju da postoji jedna savršena osoba koja samo čeka da bude pronađena

1647896197_man-gb988e42ff_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Postizanje dugotrajne ljubavi obično nije lako, čak i kada upoznamo pravu osobu. Međutim, to takođe nije beskrajno naporan poduhvat koji zahteva više borbe nego što nudi zadovoljstvo. Pa kako da znamo kada da odustanemo od veze, a kada da se borimo za nju?

Pet stvari koje treba isprobati pre nego što se oprostite od veze:

1. Razmislite o tome šta vas je spojilo.

Ne biramo uvek partnere iz pravih razloga. Ponekad biramo ljude koji nas izazivaju, koji nas guraju da rastemo i širimo naše svetove. Drugi put biramo ljude čija se odbrana i negativne osobine uklapaju sa našim. Ako smo skloni da budemo pasivni ili neodlučni, možemo izabrati nekoga ko je nasrtljiv i dominantan. Ali upravo oni kvaliteti koji nas prvo privlače mogu postati razlozi zbog kojih se rastajemo.

Pročitajte još: IZ ŽENSKOG UGLA: Ovo je ono što žene ZAISTA žele u krevetu i šta im "ubija raspoloženje"

Iako naš izbor partnera ponekad može biti pogrešan, on nije uvek kriv za propast veze. Ako privlačnost i uzbuđenje koje smo osetili na početku počnu da blede, to ne mora da znači da smo izabrali pogrešnu osobu.

Umesto fokusiranja na našeg partnera, treba da odustanemo od slučaja, udahnemo i ne reagujemo burno, koristeći tehniku jednostanog razoružavanja

Zato je toliko važno da uzmemo u obzir naša rana osećanja u vezi. Ako smo u jednom trenutku bili istinski zaljubljeni u nekoga, moguće je da se ta osećanja vrate. Trebalo bi da razmislimo o tome šta nas je privuklo našem partneru i mesecima ili godinama zajedničke istorije u kojoj smo uživali u aktivnostima, naklonosti i intimnosti. Zatim možemo potražiti prave razloge zašto su se stvari okrenule na gore i napraviti promenu koja nas vraća na ta početna osećanja i ima trajni uticaj.

2. Pokušajte da prekinete svoju rutinu.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih veza ne uspeva je to što je par ušao u „fantazijsku vezu “. Fantazijska veza je termin koji opisuje iluziju povezanosti koju mnogi parovi formiraju u nekom trenutku svoje veze.

Foto: Piksabej

Možemo početi da se oslobađamo fantazije tako što ćemo promeniti način na koji se odnosimo u našoj vezi. Moj prijatelj je nedavno usvojio ovu strategiju odlučivši da preuzme više inicijative u svojoj vezi, umesto da se pasivno slaže sa onim što je njegov partner odlučio. Uradio je to za sebe ne očekujući ništa od svog partnera. Na njegovo iznenađenje, međutim, ova promena u njemu je donela veoma pozitivan odgovor od njegove devojke, koja je cenila što se izražavao i imao određeno gledište. 

3. Utvrdite da li vaša prošlost utiče na vašu sadašnjost.

Često partneri čine karikaturu jedni drugih. Počinju da usmeravaju pažnju na sve nedostatke koje njihov partner ima, čak ih uveličavaju i banalizuju njihove prednosti. U suštini, oni počinju da izobličavaju svog partnera, ponekad postajući kritični prema osobinama kojima su se nekada divili ili su ih smatrali zabavnima.

Prečesto rizikujemo da projektujemo na našeg partnera i vidimo ga kroz neispravan filter koji odražava stvarnost naše prošlosti. Da bismo pomogli da se uhvatimo u koštac sa ovim, možemo razmisliti o trenucima kada nas je partner provocirao, a zatim se zapitati šta smo uradili neposredno pre toga. Da li smo prigovarali, žalili se, bili hladni? Ako prepoznamo ponašanja kojima se bavimo da bismo ponovo stvorili staru dinamiku, možemo početi da menjamo naše načine interakcije kako bismo se vratili na mnogo čistiji, autentičniji način odnosa sa našim partnerom. 

4. Prepoznajte svoje strahove od intimnosti.

Kada se uplašimo, skloni smo da se udaljimo od partnera. Mi se svađamo, postajemo kritičniji, čak i ljutito reagujemo na komplimente ili ljubavna dela. Više od svega, počinjemo da zadržavamo osobine koje je naš partner nekada voleo kod nas. Možda prestanemo da budemo tako nežni ili avanturistički raspoloženi. Možda se opiremo upuštanju u aktivnosti u kojima smo zajedno uživali sa našim partnerom.

Pročitajte još: IZ MUŠKOG UGLA: Ovo je ono što muškarci ZAISTA žele u krevetu i fraza koja ih odmah odbija

Kada vaš partner pokaže ljubav prema vama, prihvatite ga. Vratite pogled pun ljubavi. Ne odbijajte njegove ili njene komplimente. Iako vam može biti teško ili neprijatno, pokušajte da prihvatite ljubav koja je usmerena prema vama, a da ne kažete ili ne učinite nešto što bi moglo da prekine osećanja vašeg partnera.

5. Jednostrano razoružati.

Svi odnosi imaju zagrejane trenutke napetosti. Kako ovi trenuci nastaju sve više i više i kada počinjemo da gledamo na svog partnera kritičnije, možda ćemo početi da gradimo tužbu protiv njih. Ovo je prilično lako uraditi, jer nijedna osoba nije savršena, a njihove greške uvek možemo svrstati u određene kategorije nedostataka.

Umesto fokusiranja na našeg partnera, veoma efikasna tehnika koju treba usvojiti je jednostrano razoružavanje. To znači da odustanemo od slučaja, udahnemo i ne reagujemo burno, bez obzira šta naš partner uradi ili kaže. Pokušajte da imate otvoren i saosećajan stav prema njima i da odgovorite sa razumevanjem. Nemojte se fokusirati na to da ih ispravite ili da im kažete šta mogu da urade da promene. Umesto toga, trebalo bi da se fokusiramo na preuzimanje pune odgovornosti za naš deo dinamike. Trebalo bi da izaberemo da budemo bliski nego da budemo u pravu. 

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas