· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

НЕ препознајете СЕБЕ? Под хитно РАСКИНИТЕ везу!

За неке људе је веза са сталном свађама једини начин да покажу љубав, а за друге врста пражњења и пуњења, али је за њихову децу убиствена.

1598259755_Depositphotos_70007173_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Како и зашто у зачарани круг улазе особе које по природи нису склоне свђама и не одговарају јој сталне тензије, неизвесности, игра топло-хладно?

Прочитајте још: Време је да се СУОЧИТЕ са истином! Ево зашто су мушкарци ЛУДИ ЗА ПЛАВУШАМА

Како раскинути
Веома је важно да се прекине што раније, односно да се пар суочи са тим проблемом чим увиди шаблон у настајању.

- Зато што се дисфункционалност помеша са страшћу и што особи најпре није сасвим јасно шта се дешава - каже Елена Кузмановић, психолог.

Свађалице делују тако неухватљиво...

Некада у такву везу "упада" особа којој партнер за који је заинтересована делује неухватљивије, па је први рефлекс да проба некако да је задржи поред себе. И ту није константно лоше, већпостоји и "добри део" везе.

- Баш због тог малог процента ствари које волимо и које нам пријају често дуго трпимо однос који нам углавном не одговара - каже Кузмановићева.

Прочитајте још: Како су ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ утицале на парове током КАРАНТИНА? Истраживања су изненађујућа

Сталне свађе су стрес за организам Фото: Депозит

Прочитајте још: Мушкарци ПАРКИРАЈУ ауто за 15 секунди, али ЖЕНЕ су ипак боље У ОВОЈ СТВАРИ

Важно је разумети да ни у једном односу није само лоше и да увек кад одлучимо да одемо из њега, нешто добро морамо да изгубимо.

За кога је погубно?
У овакву везу не смеју да улазе несигурне и осетљиве особе, склоне зависничким односима, са тешкоћом да се заузму за себе и да напусте партнера. Заправо, тај однос није користан било ком типу личности.

Који је јасан, упозоравајући сигнал да се што пре мора напусти такав однос?

- Када схвати да је почела да се мења и постаје особа која се себи више не допада - истиче Кузмановићева.

Деца ће се, када порасту, понашати на исти начин.

Или када осети да је исцрпљена односом, да много времена проводи бавећи се свађама и проблемима у вези, због чега остатак живота страда. И најважнији разлог, уколико има децу, важно је да се такав однос или среди или прекине, јер деца веома тешко подносе неизвесност и чини им се да им је живот стално на ивици провалије.

Прочитајте још: Време је да се СУОЧИТЕ са истином! Ево зашто су мушкарци ЛУДИ ЗА ПЛАВУШАМА

Ми исцртавамо мапе живота наше деце кроз однос који имамо према њима и кроз однос какав имамо са партнером. Зато је одговорност родитеља велика у томе до које ће мере децу изложити стресу кроз сталне растанке и поновна спајања.

Деца воле стабилност и хармонију, не свађе.

- Често се то учење по моделу преноси и на наредне генерације, јер на тај начин "читамо" љубав и односе. Деца воле стабилност и хармонију, а оваква врста динамике им ствара хроничну несигурност - закључује Кузмановићева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.