Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам знакова да се налазите у здравој вези: Ово би сваки пар требало да препознаје

Веза је место подршке и среће

1690893387_shutterstock_2246694593.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Везе се разликују јер је сваки пар различит, али би ипак неке "норме" требало да се подразумевају. Шта тачно везу чини здравом?

- Одлична веза је безбедно место за обоје. Можете да саопштите своје жеље, потребе и границе, као и да слушате другу особу. Здрав однос је важно неговати јер супротно - токсична веза - утиче на ваш квалитет живота, повец́авајуц́и депресију и анксиозност - каже Мери Џо Рапини, лиценцирани професионални саветник у Хјустону који је специјализован за терапију љубавних односа, пише Еврyдаy Хеалтх.

Бити у висококвалитетној романтичној вези повезано је са вец́им благостањем. Али бити сам је далеко боље за нечију добробит него бити у мање срец́ном партнерству, показало је истраживање.

- Штавише, многи парови у нездравим везама не знају да су у њима, посебно ако су одрасли у домац́инству у којем је то била норма - каже Рапини. Тако да је још важније да можете да идентификујете где је ваш однос.

Знакови да сте у здравој вези

Не плашите се да проговорите

Лако је знати када ваш партнер ради нешто што вам се не свиђа, али није увек лако проговорити и рец́и како се осец́ате.

За ово је потребно много снаге, самопоуздања и храбрости, јер морате доц́и са рањивог места. У здравој вези осец́ац́ете се довољно сигурно да будете отворени са својим партнером.

Поверење је у основи везе

Поверење је темељ у свим везама. Партнери то показују тако што дају слободу и простор који су неопходни свакој јединки.

Слажете се да се не слажете по одређеним питањима

Сваки пар се свађа, али не морате да решавате сваки проблем. У ствари, у реду је имати неколико тема око којих се вас двоје никада нец́ете сложити.

Подстичете једни друге да иду за својим циљевима

У реду је ако се ваши снови не поклапају све док поштујете и охрабрујете једно друго у постизању циљева.

Ви и ваш партнер имате одвојене интересе

- Парови који се највише слажу су они који су у стању да одрже своје интересе, али не стављају кривицу на свог партнера што то не дели са њима. Што значи, обоје охрабрујете оног другог да сам истражује оно што воли. Иако је лако усвојити навике и интересовања партнера, временом превише ослањања једно на друго може изазвати љутњу. Развијање и улагање у себе гради самопоуздање, љубав према себи и радост - објашнајва др Рапин, пише Еврyдаy Хеалтх.

Здрава веза значи да сте обоје у истом тиму.

- У здравим односима, обе стране разговарају и договарају се о важним темама које су значајне једна другој.

Осец́ате се срец́но и подржано

Када почетно одушевљење нове везе нестане, размислите да ли се осец́ате срец́но и да ли вас партнер подржава? Какво је ваше расположење и самопоштовање? Ако осец́ате било какво напрезање или недостатак подршке, разговарајте са партнером.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas