· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Својим понашањем пас вам много говори: Ево како да га разумете

Пси путем мириса могу да разликују чак и једнојајчане близанце.

1610302513_Depositphotos_12848412_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Пси не виде свет на исти начин као и ми. Иако је то случај, они се за комуникацију ослањају на говор свог тела. Ово су начини на који показују своја осећања и осећања кроз своје поступке и понашање! Неке од ових ће вас сигурно шокирати!

Прочитајте још: Људи праве СТРАШНЕ грешке када КУПУЈУ ПСА: Обратите пажњу!

Стоје на задњим ногама

Постоји неколико могућих значења када пас устане на задње ноге. Вероватно ће показати наклоност. Баш као и људи, и они понекад желе да се загрле. Међутим, може показати разиграност када су у близини других паса. Све док се не понашају агресивно или претерано, вероватно само играју.

Гризу намештај

Младунци такође воле да жваћу разне предмете када им расту зуби. Међутим, то може значити и нешто друго када више нису штенад. То, међутим, не значи да су лоши пси. Велике су шансе да једноставно не добијају физичку активност која им је потребна. Добар начин за лечење је извођење у шетњу. Ако ваш пас икада почне жвакати намештај, време је да му дате вежбе.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ако мислите да је мачкама живот БАЈКА погледајте шта су МУКЕ Танталове! (ВИДЕО)

Начин на који лају

Постоји неколико разлога због којих пси лају. Ако је гласно и често, можда је нешто хитно. Можда осећају опасност и желе да вас обавесте. У међувремену краћи и блажи лавеж значе да желе да се играју. Гласно лајање такође може значити да их нешто боли. Обавезно обратите пажњу да то схватите!

Доноси вам играчке

Не претпостављајте да ваш пас жели да се игра само зато што има играчку у устима. Једна теорија каже да желе да вам се свиде на овај начин. Сматрају вас алфом и желе ваше поштовање. Друга теорија тврди да је то њихов начин да покажу да вам верују. Има толико поверења у вас да вам доноси тако вредан предмет. Наравно, то такође може значити да вас толико воли да жели да уживате у његовом цењеном поседу. Могли бисте повредити његова осећања ако баците лопту после овога!

Прочитајте још: Ако ваш пас бурно реагује у близини другог то је због ове две ствари!

Кад пси зевају

Људи зевају када им је досадно или су уморни. Међутим, пси то раде када се осећају сигурно. За њих је то знак потчињености. Ако видите пса како зева 15 пута, то значи да се осећа опуштено. Међутим, то такође може бити знак стреса или ишчекивања. Када је пас у ветеринарској канцеларији, бројна зевања могу одражавати његову нервозу. Када то ураде пре шетње, то може бити начин да задрже и њихов ентузијазам. Попут људи, они то такође чине како би показали колико су уморни.

Прочитајте још: Превише друштвен или тужан: Пси могу да буду ДЕПРЕСИВНИ, а то зависи од ШАПЕ

Ход као гусеница

Зар не волите само када се ваш пас добро врти, подмеће ноге и лепрша на леђима? Не можемо да смислимо слику која нас чини срећнијима. Постоје случајеви када пас то учини да смири свраб, али могуће је да жели само да привуче вашу пажњу. Нађите времена да их обасипате љубављу!

Реакција на ваш одлазак

Кладимо се да се и ви осећате кривим због напуштања кућног љубимца када одлазите на посао. Неки људи чак троше новац на бригу о псу како би се осећали боље због тога! Када ваш пас направи тужно лице, схватићете зашто је то случај. Понекад ће имати миран израз лица, али не треба бринути. Ваш пас зна да ћете се вратити брзо! То лице је знак поверења, а не туге.

Прочитајте још: Три БЕСПЛАТНА поклона које можете набавити МАЧКИ

Ходање напред - назад

Ваш пас можда корача јер се осећа нервозно, узбуђено или досадно. Воле да корачају по соби из истих разлога као и ми! Када се крећу у круговима, вероватно желе да се играју с вама. Ово је начин на који пси прогоне једни друге кад се сретну. Да, то је знак заиграности!

Показује нелагодност

Фото: Депозит

Осим што изражавају колико им је угодно, зевање може значити и нешто друго. Ако пас зева у јавности, можда ће бити исцрпљен и надати се поподневном спавању. Да, то може значити и анксиозност и нелагодност. Обавезно будите у потрази за оваквим понашањем када приметите да ваш пас то пуно ради док је на непознатом месту.

Прочитајте још: Да ли је здраво или не, али СПАВАЊЕ са псом има једну ПРЕДНОСТ

Нагињање главом

Људи имају тенденцију да разговарају на вишем нивоу када разговарају са псом. Пси могу нагнути главу када то радите као да покушавају да разумеју шта говорите. Пси сјајно читају, као и реагују на вокалне знакове и говор тела. Све преузимају од укора до упутстава. Они могу да препознају одређене речи, па можда чекају оне повезане са шетњама и посластицама! Теорија каже да тако покрећу главу како би прилагодили спољне уши ради бољег разумевања слуха.

Њушкају около

Пасји носеви су одлични за одређене ствари. Људи имају 5 милиона мирисних рецептора, а пси 220 милиона! Осете мирис најмање хиљаду пута боље од нас. Када њушкају около, или осећају опасност или прате плен. Остаће мирни и ћутећи када то ураде. Пси могу осетити разлику међу појединим псима или људима. Да, чак могу да разликују и једнојајчане близанце!

Прочитајте још: Чупава, весела и преслатка! Амбасадор Египта у Србији урадио је невероватну ствар! (ВИДЕО)

Превртање језика

Фото: Депозит

Кад пси помисле да су учинили нешто лоше, могли би исплазити језик и окренути га да би се извинили. Осећају се кривима. То би могао бити и њихов властити начин навлачења невиног лица. Напокон, ко може да се одупре тако преслатком лицу? Очекујте овај изглед кад се попишки на под!

Протезање

За разлику од нас, пси се не протежу тек што се пробуде. То чине због својих мишића. Такође, може да симболизује љубав и наклоност. Када се вратите кући и видите да се ваш пас протеже, немојте мислити да се тек пробудио. Не, ово је начин да вам покажем да су срећни што вас виде! 

Прочитајте још: Кидишу на ЈЕЛКУ! Три златна правила за сваку кућу у којој су јелка и МАЧКА

Подизање шапа

Пас који подиже шапу може значити да жели да се игра или да тражи нешто од вас. Већина младунаца и младих паса показује овакво понашање. Када штене жели да једе, често ставља шапе мајци. Штене које вама ради исто значи да жели наклоност и љубав!

Прочитајте још: Имају велики страх: Како да псу ублажите стрес од петарди и ватромета

Наслоњен на тебе

Ако се ваш пас ослања на вас током дружења, жели вам ласкати! За њих је то еквивалент загрљају. Нису лењи. Не, они желе само да се повежу са вама. Не гурајте свог пса следећи пут када то учине. Топло препоручујемо да им једноставно допустите да на тај начин искажу наклоност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.