Oglas
· · Komentari: 0

Ako vaš pas burno reaguje u blizini drugog to je zbog ove dve stvari!

Vlasnici pasa dobro znaju kako izgleda kada se njihov ljubimac izbezimu i apsolutno bude van kontrole u blizini drugih pasa.

1610007174_Depositphotos_54640009_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ova pojava nije retkost, ali to ne umanjuje njen zastrašućuju efekat i frustraciju koju sa sobom povlači. Ukoliko se dešava baš svaki put kada je u blizini drugi pas, ovo vas u velikoj meri može ograničavati u šetnjama sa vašim ljubimcem. Ključ za ublažavanje ovakvog ponašanja leži u njegovom razumevanju.

Pročitajte još: Ako imate TREMU pred ljudima vežbajte sa psom! Evo kako i evo zašto!

Zbog čega pas izgubi kontrolu u blizini drugih pasa?

Mnogo je razloga koji mogu uticati na ovakvo ponašanje. Svaki pas je drugačiji i treba uzeti u obzir njegovu starost, zdravlje, način života i poreklo. Psi uzgajani za čuvanje stada i zaštitu domova su posebno skloni tome da reaguju burno u dodiru sa drugim psima. Tu spadaju koliji, ovčarski psi, dobermani, rotvajleri i bokseri.

Foto: Deposit

Loša socijalizacija i naučeno ponašanje

Još dok su vrlo mladi psi treba da se upoznaju sa drugim psima. Baš poput dece koja su asocijalna i psi mogu da budu nesigurni i preplašeni u blizini drugih pasa, jer nisu dolazili često u kontakt s njima. U tim slučajevima oni znaju da reaguju ili povlačenjem ili napadom. Lizanje usana je jedan od najčešćih signala koji odrasli psi šalju mlađim pokolenjima u nastojanju da im poruče da ne treba da im se približavaju.

Štene je poželjno da bude u kontaktu sa starijim psima kako bi došlo do neagresivne komunikacije između njih

Pročitajte još: Šta vaš KRZNENI LJUBIMAC sme da jede sa vaše trpeze za vreme praznika?

Trauma iz prošlosti

Vrlo čest uzrok lošem ponašanju i agresivnosti kod psa je trauma iz prošlosti. Ako ste usvojili psa, postoje velike šanse da je ranije doživljavao napade od strane drugih pasa, ili bio tučen od strane prethodnog vlasnika. U tom pogledu u nastojanju da zaštiti vas, ali i sebe on će reagovati odabrambeno svaki put kada je u blizini drugi pas. Lajanje, reženje i nasrtaji na drugog psa su klasičan pokazatelj prvenstveno straha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas