Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дете треба да одраста уз кућног љубимца: Разлози због којих детету треба да испуните ову жељу

Погледајте које су предности заједничког одрастања малишана и кућних љубимаца

1656242281_girl-4823612_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уколико је вашем детету највећа жеља да добије свог кућног љубимца, немојте га категорички одбијати. То можда јесте велика обавеза, али постоје бројне предности њиховог заједничког одрастања. Љубимци подстичу социјални и физички развој, а такође могу имати позитивне утицаје на здравље.

Деца уче како визуелно изгледају фазе развоја и комплетан животни циклус. Могу видети из прве руке рањивост новорођених животиња и шта је потребно како би оне преживеле. Деца уче колико је неопходна правилна исхрана, заштита и брига како би животиња расла и напредовала.

Такође, брига о кућним љубимцима помаже деци да развију осећај одговорности. Најбољи начин да деца науче да љубимци зависе од њих је да их активно укључимо у бригу о љубимцима. Пуњење чиније са свежом водом или храном ће помоћи деци да постану истрајна у обављању важних рутинских задатака.

Прочитајте још: Савети стручњака пре куповине РАСНОГ ПСА: Ево шта да урадите и на шта да обратите пажњу

Деца ће имати осећај постигнућа када пружају помоћ око бриге о љубимцу. Истраживања су показала да деца која имају љубимце имају већи ниво самопоуздања од оних без љубимаца.

Док храни и брине о љубимцу, дете може да вежба своју способност бриге о другима. У породицама без млађе браће и сестара, поседовање љубимца пружа могућност детету да покаже нежност и пажњу коју на други начин не би имало шансу да изрази.

Што се тиче здравља, дружење са љубимцима има позитиван утицај на здравље у свим узрастима. Утиче на смањење стеса, смањује крвни притисак и умањује ризик од срчаних обољења. Поред свог љубимца, дете јача имуни систем и на тај начин се смањује ризик од инфекције уха и респираторног тракта.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas