· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

Како да ЗАШТИТИТЕ ЈЕЛКУ од несташне мачке? Сви знамо колико их украси маме

Током празника наши кућни љубимци такође буду у посебном расположењу. Све око њих светлуца и просто их наговара на нови несташлук. Врло стрпљиво нас гледају док украшавамо јелку и наш дом, да би затим искористили тренутак наше непажње и напали…

1639823043_________macka.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Вештачке јелке су све популарније, а нису лоше ни за мачку јер њихове иглице не могу ништа вашој љубимици, док им иглице правог бора могу пробити кожу. 

Мале јелке су такође бољи избор за власнике мачке јер су стабилније и неће направити толико штете ако их мачка сруши. Дебло при дну можете обмотати алуминијумском фолијом, јер је мачке не воле дирати, па је то дефинитивно корак у правом смеру.

Савети

Немојте одмах окитити јелку. Дајте свом љубимцу неко време како би се привикао на њега и како бисте имали времена да га научите да не сме да га дира. Припремите прскалицу с водом којом ћете обесхрабрити непожељно понашање своје мачке.

Прочитајте још: Да ли је безбедно ШЕТАТИ ПСЕ ПО СНЕГУ? Најбољи савети за ниске температуре

Јелка се додатно може заштитити мирисима који су неугодни за мачке. За такве ствари је најбоље питати продавце у специјализованим радњама. Можете под јелком оставити скривене корице наранџе – то ће обесхрабрити мачку, а неће бити претерано неугодно људима.

Сместите свог љубимца у другу собу током кићења јелке како бисте могли то обавити у миру. Једном кад јој допустите да вам се придружи, држите је на оку прво време. Чак и ако допустите мачки да остане током кићења, немојте је мамити украсима.

Украси који се мање сјаје, а не висе на нечему дугачком, идеални су за мачке јер се не њишу довољно да би их привукли. Такође водите рачуна о томе да су вам украси довољно велики и чврсти како их мачка не би случајно прогутала кад нисте у близини. Врпце су из истог разлога такође опасне за њих.

Мудро је добро причврстити све украсе за јелку како бисте смањили шансу да ће их мачка скинути и однети негде. Украсна звонца нису лоша идеја јер ћете барем чути ако се догађа нешто.

Готово је сувишно рећи да није паметно имати упаљене лампице на јелци. Довољан је један ударац шапе да ствари крену у погрешном смеру.

Струјне жице заштитите љепљивом траком како их мачка не би случајно загризла или повукла и немојте заборавити да угасите лампице када излазите из куће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.