Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАСЕ ПАСА које имају само БЕЛУ ДЛАКУ: Они су попут снега

Међу стотинама раса паса колико их постоји на свету, свега неколико је препознатљиво по томе што има искључиво белу боју длаке

1673363106_shutterstock_1066965305.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многе расе могу имати белу боју длаке, међу многим другим комбинацијама боја, али свега неколицина се може похвалити снежно белим крзном. Ако сте одувек маштали о томе да имате једног таквог љубимца, свидеће вам се наша данашња прича.

Њу смо посветили псима беле длаке, од којих су неки величине играчке док су други знатно већи и снажнији. Док једне краси бела длака која се подудара са њиховим арктичким или планинским пореклом, други су добили „на поклон“ од Мајке природе ову боју како ми могли да буду у служби краљева и племића.

Самојед

Самојед је пас средње величине краљевског изгледа. Његова густа, пахуљаста длака која посебно долази до изражаја, има савршног смисла када се узме у обзир да он потиче из Сибира. Становници ових предела користили су ову расу за чување ирваса, лов и вучу санки. Самојед је препознатљив по репу који се савија преко леђа и по меком и елегантном крзну. Понекад се може догодити да крзно ове расе добије крем или сивкаст тон, али врло ретко. Оно што је важно истаћи је да се овај лепотан нажалост лиња током целе године.

Прочитајте још: Пет ствари које мачке највише воле: Дремка на првом месту

Малтезер

Најмања раса паса беле длаке на нашој листи је малтезер. Ови пси су прилично ниски растом и због своје тежине су избор оних који желе свог љубимца свуда да воде са собом. Дуга и свиленкаста длака овог малишана доприноси његовој љупкости, иако се неки власници одлучују да свог љубимца ошишају на врло кратко. Малтезери захтевају недељно четкање и редовно коришћење тримера, као и везивање машне на врху главе како им длака не би прекривала очи.

Амерички ескимски пас

Овај пас изгледа попут живог Снешка Белића. Амерички ескимски пас је раса са очима и носем црним попут угља и снежно белом длаком, која им даје савршен контраст. Без обзира на своју величину, при чему се јавља у чак 3, овај пас има лепршаву длаку и врло весео израз лица. У питању је врло интелигентна раса која је била позната по својим наступима у циркусу раних 1900-их.

Прочитајте још: Некад може да смета: Како да уклоните мирис пса из дома?

Коврџави бишон

У маси других паса, чак и ако су они беле боје, врло је лако уочити коврџавог бишона. Његове локнице у белом колору су оне које га издвајају у маси и чине врло упечатљивим. Раса какву данас познајемо потиче из Француске и сматра се да је мешавина пудле и шпанијела. Будући да су његови преци били врло активни, није велико изненађење што је и бишон врло енергичан пас. Оно што овај лепотан захтева је редован одразак код грумера, јер ће му се у супротном длака невероватно запетљати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas