· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Сазнајте шта начин на који спава ваш пас открива о њему: Све четири увис - СИГУРНОСТ, а у склупчаном положају?

Пси велики део дана проведу спавајући. Да ли сте се икад запитали шта положај у ком спава говори о вашем псу?

1617028130_Depositphotos_23297976_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Спавање са стране, на стомаку, али и на леђима понекад је тренутни избор пса, али и физички показатељ који открива карактер и навике пса.

1. Спавање на боку

Ако ваш љубимац има навику да спава на боку, значи да се осећа угодно у околини која га окружује. 

Овакав положај спавања открива да се пас осећа сигурно што је у вашем дому и друштву. 

Осим тога, има велику количину поверења у вас. Пас који спава на боку срећан је и одан своме власнику.

2. Спавање у склупчаном положају док су шапе испод тела, а реп додирује главу

Положај лисице најчешћи је положај за спавање међу псима. Њихове шапе су удобно ушушкане испод тела, а реп остаје уздуж тела, односно, додирује му главу.

Прочитајте још: Следаћа фаза је заражавање ДОМАЋИХ животиња: Руски научник издао УПОЗОРЕЊЕ

Овако склупчан, ваш пас природно задржава телесну температуру и штити своје удове, главу, врат и све виталне органе. Пси који спавају у овом положају су нежни, умиљати и пријатељски расположени. 

3. Спавање на стомаку са испружене све четири ноге, а глава додирује под

Фото: Депозит

Многи пси спавају на стомаку, али "супер" пси су вероватно најслађи међу њима. Са испружене све четири ноге и главом која додирује тло, пси у овом положају изгледају као да лете.

Овај положај олакшава псима брзу реакцију, односно брзо устајање и акцију.

Пси који спавају у овом положају имају пуно енергије и врло су живахни.

4. Спавање на леђима са ногама испруженим у ваздух

Иако овај положај изгледа мало чудно, то није никакав разлог за бригу. То само значи да су врло сигурни у себе и да се осећају сигурно у свом окружењу.

Прочитајте још: Ова мачка је права ГЛУМИЦА: Власница ју је научила занимљивим покретом и сада је прави ХИТ на интернету (ВИДЕО)

Спавање на леђима један је од положаја за спавање у ком су пси најрањивији, а они пси који тако спавају обично су врло опуштени у свом дому.

5. Спавање на стомаку, док је предњи део тела савијен на једну страну

Пси који спавају у овом положају не могу бити опуштени, јер су им мишићи превише напети да би им допустили да уђу у РЕМ фазу сна. Не морате се бринути. То не значи да ваш пас није опуштен док је будан. 

Шта више, може имати пуно енергије и бити авантуристички распложен за акцију и забаву у сваком тренутку. 

Љубимци који спавају на стомаку врло су нежни, а уједно мало и плашљиви.

Прочитајте још: Жена је одлучила да посвети живот СПАШАВАЊУ ПАСА које нико не жели, а оно што је добила заузврат је НЕПРОЦЕЊИВО (ВИДЕО)

6. Спавање на леђима док су му задње ноге у ваздуху

Многи пси који спавају у кући заузимају положај као да су се онесвестили. Пас који лежи на леђима на тај начин помаже сам себи да снизи температуру тела.

Пси који троше пуно енергије током дана, или који су јако загрејани, неће спавати на леђима. Осим тога, ако се ваш пас осећа сигурно и опуштено спаваће на леђима и притом ће ноге дићи у ваздух.

Пси који спавају у овом положају су врло сигурни у себе и такође се лако прилагођавају новим и другачијим ситуацијама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.