· · Коментари: 0

Спавање са псом може побољшати квалитет сна: Студије дошле до занимљивих података

Присуство љубимца у соби у којој спавате може позитивно утицати на квалитет сна

1680346610_shutterstock_731711026.jpg
Фото: Shutterstock

Уколико имате проблема са сном, можда би требало да размислите о кућном љубимцу, и му допустите да спава у вашој соби или на вашем кревету. Ново истраживање спроведено на клиници Мајо у Аризони показује де допуштање љубимцима да спавају у истој просторији или на кревету позитивно утиче на сан људи. У истраживању је учествовало 40 одраслих људи без поремећаја сна, као и њихови пси, а трајало је пет месеци. Људи и пси су редовно праћени, односно њихове навике сна. Установљено је да су људи који су спавали у соби заједно с љубимцима имали бољи сан.

Научници наводе да нема потребе да љубимци буду испод покривача, довољно је да су у вашој соби или у подножју кревета. Уколико им допустите да буду испод покривача, можете изазвати супротан ефекат. Бољи сан је резултат тога што присуство љубимаца у соби даје осећај удобности и сигурности.

 - Многи власници су раздвојени од својих љубимаца током дана, тако да желе да надокнаде изгубљено време. Стога им можете допустити да спавају у истој соби - речи су научника. 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ