Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УКУСНЕ И ЗДРАВЕ: Изненадите свог љубимца намирницама које побољшавају варење

Најздравије намирнице за вашег пса

1698495502_Foto-Shutterstock-hrana-za-psa.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Као одговорни и информисани власник пса сигурно знате да превише хране коју ми користимо може бити штетно по здравље вашег љубимца. Међутим, постоје неке намирнице које се безбедно могу додати оброку за пса у умереним количинама. Прочитајте којим све намирницама можете обрадовати вашег љубимца.

1. Јогурт је добар извор калцијума и портеина. Бирајте јогурте који садрже благотворне активне бактерије, без шећера и вештачких заслађивача. Активне бактерије могу деловати као порбиотик, што је добро за варење ваше куце.

2. Ланено семе (цело, млевено семе или уље) је богат извор омега-3 киселина, које су неопходне за здраву кожу и лепо крзно. Најбоље је дати псу мало целог ланенго семена пре јела, а може се додати у оброк као извор влакана. Ланено уље садржи већу концетрацију омега-3 масних киселина.

3. Лосос је масна риба која је такође добар извор мега-3 киселина. Ове киселине су такође важне за имуни систем, а сматра се и да помажу псима склоним алергијама. Обавезно проверите да ли је риба кувана пре него што је дате псу, јер сирови лосос може да буде заражен паразитима опасним за псе.

4. Бундева је добар извор влакана и бета-каротена, а псима су потребна влакна у исхрани. Влакна у будневи врло су благотворна за варење вашег љубимца.

5. Боранија је одличан извор биљних влакана, витамина К и Ц и мангана. Ако је ваш пас склон гојењу, препоручљиво је заменити неки редовни оброк боранијом. Ово је одличан нискокалорични начин да пас буде сит а да при том одржава тежину.

6. Јаја су добар извор протеина и селена. Додавање јаја у оброк је права здрава посластица за пса. Псу обавезно дајте кувана јаја, јер свеже беланце може изазвати недостатак биотина.

7. Пивски кавасац је пун витамина Б, који је добар за кожу и крзно, а пси изгледа да заиста уживају у његовом укусу. Такође пивски квасац може побољшати апетит вашег љубимца, па можете посути мало квасца по храни. Пивски квасац се купује у здравој храни, и никако немојте давати псу пекарски квасац!

8. Јабука је дивна хрскава посластица за вашег пса. Јабуке су добар извор витамина А и Ц, као и влакана. Међутим, семе јабуке садржи цијанид, па није пожељно да пси једу и језгро. Неколико семена јабуке сигурно неће нашкодити псу, али штетни ефекти могу акумулирати временом ако пас често једе и семе јабуке.

9. Овсена каша је добар извор растворљивих влакана, што може бити корисно за старије псе и њихов систем за варење. Овсена каша је и алтернативни извор житарица за псе који су алергични на пшеницу. Кашица увек треба бити скувана, без шећера и арома.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas