Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САН

Како спава ваша љубимица? ВЕКНА је прави одмор, а МАЧКА у КУТИЈИ говори много о ВЛАСНИКУ

Мачке спавају у осам положаја, а ево како да на основу сна "прочитате" како се мачка осећа.

1594120891_depositphotos_36379237-stock-photo-cat-relaxing-on-radiator.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Чини се да су мачке спремне да утоле у сан на било ком месту и у било ком положају. Ипак, начин на који маца спава доста говори о томе како се осећа.

Прочитајте још: ХИТ снимак на Инстаграму: Разнежиће вас МАЧКА и ПАПАГАЈ (ВИДЕО)

Склипчана Фото: Пиксабеј

1. Склупчана у круг

Уколико је маца склупчана, а реп је око тела то је најчешћи положај у којима спавају. То обично значи да мачка жели да сачува температуру тела.

Маца у кутији жуди за заштитом власника.

2. Маца у кутији

Ако се мачка стално крије и увлачи у кутије и корпе значи да се не осећа сигурно и потребна јој је заштита. Ово нарочито важи за маце које се увлаче у тесне просторе где су склупчане. Размислите зашто се маца тако осећа.

3. На леђима, откривеног стомака

Маца се изврнула и подигла "све четири у вис". Она је газда у кући у којој спава.

Безбедна Фото: Пиксабеј
Полуотворене очи су опрез, па још ако мрда увце...

4. Спава полуотворених очију

Колико год мачку звали "кућним љубимцем" она је дивља животињица која воли да лови. Полуотворене очи и уши које се повремено замрдају значе да је увек на опрезу и да је спремна да у сваком скочи на сумњив звук. Може да се догоди да маца спава са једним оком затвореним, другим отвореним.

5. Векна

Ово је најпознатија позиција у којој највећи број мачака спава. Шапе су обично окренуте ка унутра, маца има затворене очи или жмирка. То значи да не планра дуго да спава, већ само дрема.

Са стране Фото: Пиксабеј
Спавање на страни је најквалитетнији одмор.

6. Спава на страни

Ово је апсолутно опуштајућа позиција за мачку. Она потпуно ужива.

7. Шапа изнад главе

Често се може видети маца која једну шапу држи изнад главе, а та позиција, колико год била "преслатка", говори да маци није удобно и нешто јој смета.

Прочитајте још: Морате набавити крзненој љубимици: Свемирска КАПСУЛА за МАЧКУ (ВИДЕО)

8. Шипка

Када им се дрема мачке су спремне да задремају на било ком месту, на ивици троседа, на грани, шипки, било где и то је поза када маце одлуче да предахну.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas