Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Зец је ваш кућни љубимац? Ево шта не треба да једе

Зец следећу храну ипак не би требало да једе.

1628871045_Depositphotos_19824719_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зечеви имају специфичан начин живота и свакако начин исхране. Они највише воле да једу храну богату влакнима. То је добро јер су влакна најважнији нутријент који би требао да буде присутан у исхрани зечева. Знате сигурно да су зечеви биљоједи, па је логично претпоставити да је поврће оно чиме би требало да их храните.

Шта не треба да једе зец?

Међутим није сво свеже поврће добро за њих. Наша данашња тема је управо о намирницама које не бисте смели нудити свом зецу. Вероватно ће вас изненадити чињеница да се на тој листи налази шаргарепа, али и многе друге намирнице.

Шаргарепа

Иако делује као савршена храна за зецеве, шаргарепа је у већем обиму заправо врло штетна за њих. Она у себи садржи велику количину калцијума који може негативно да се одрази на здравље зеца. Пожељно је повремено зецу дати мањи комадић шаргарепе. С друге стане лишће шаргарепе је одличан избор.

Прочитајте још: Овако мачке кажу да вас воле: Шта значи када трепћу, а шта показује реп?

Ораси

Орашасти плодови су богати мастима, па их је у исхрани зечева пожељно избегавати. Ораси су они које повремено можете дати свом зецу, али настојте да у глобалу избегавате орашасте плодове.

Житарице

Све врсте житарица су штетне за зечеве. Самим тим не би требало да нудите свом зецу ни хлеб, ни пиринач, ни кекс, нити било коју врсту осушених пахуљица.

Јаја

Имајте на уму да су зечеви биљоједи и да их никад не би требало хранити јајима нити било којом врстом меса. Њихов стомак није у стању да свари месо у било ком облику што може довести до проблема са варењем.

Авокадо

Ова воћка није препоручљива да буде у исхрани зечева.

Чоколада

Будите врло опрезни са чоколадом у руци, јер је она отровна када су зечеви у питању.

Прочитајте још: Шта значи кад вам пас да шапу? За кућне љубимце ово има много значења

Млечни производи

Такође намирнице које не смеју да се нуде зечевима су млечни производи широког спектра. Велика количина шећера у њима је она која им посебно смета, али и чињеница да су животињског порекла.

Угљени хидрати

Иако угљени хидрати нису токсични за зечеве, њих би требало избегавати. Кромпир, чипс и слични облици угљених хидрата могу проузроковати прекомеран раст цревних бактерија код зечева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas