Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ПРИРОДНИХ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ које можете направити сами код куће (РЕЦЕПТ)

Ове маске помоћи ће вам да вам се кожа лица потпуно опорави

1661433207_pexels-anna-shvets-5069404.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Већ смо добро упознати с тим да код куће увек можемо да направимо најбоље ствари. Поред тога што ћете на своје лице ставити састојке за које знате да су природни, цео процес ће бити веома забаван. Селф-царе моменти су нешто најлепше што можемо себи да приуштимо. Иако би ове моменте требало све чешће да практикујемо, углавном то реализујемо само једном недељно. За те мале тренутке – представљамо вам маске за лице које можете да припремите код куће.

Маска за лице која ће избалансирати вашу кожу

Ако у току дана приметите да вам је Т-зона маснија него обично – потребна вам је ова маска. Ако имате масну кожу, требало би да је чешће стављате како би вам кожа била нахрањена и свежа.

Рецепт за маску:

6 кашичица глине у праху

2 кашичице сока од алое вере

1 кашичица меда

мало воде како би маска могла добро да се размаже

Најбољи начин да балансирате кожу која се масти је да је нахраните састојцима као што су алое вера, која смирује, затим мед који хидрира кожу, и глина која ће из ње извући масноћу. Ова комбинација је савршена за сваког ко има проблема са претераним машћењем коже.

Маска која ће се борити против хиперпигментације

Ако сте до сада пробали разне производе који би требало да помогну да вам кожа изгледа уједначено, а нисте били задовољни, онда је потребно да испорбате ову маску.

Потребни састојци:

1 кашичица куркуме

1 кашичица сока од лимуна

1 кашичица меда (или комадић згњецканог авокада)

вода по потреби

Сада када сте видели састојке, јасно вам је да ова маска у себи садржи све што може да се избори са хиперпигментацијом. Наравно, витамин Ц, који се налази у лимуну и који ћете нанети на лице, не може да помогне на исти начин као и неки производ са витамином Ц, јер је у производу увек већа концентрација, али не може да одмогне.

Маска која ће умирити вашу кожу

Наша кожа је стално изложена слободним радикалима – што може да доведе до додатних упала. Коришћење маске која ће се побринути да вам кожа буде дубински очишћења од спољних загађивача – дефинитиво је ова.

Рецепт за маску:

1 кашичица меда

1 кашичица кокосовог уља

1/4 авокада који ћете добро да згњечите

2 капи етеричног уља лаванде

Ову маску бисмо могли да назовемо и глоw маска јер ће ваша кожа заиста сијати од ње. Хидратацију ће добити од кокосовог уља, док ће је етерично уље лаванде умирити и вратити јој здрав изглед. Како би ова маска имала ефекта, потребно је да је наносите једном недељно.

Прочитајте још: Као да сте тек изашли из фризерског салона: Пробајте овај трик и коса ће вам добити потребан ВОЛУМЕН (ВИДЕО)

Маска за хидратацију

Маска за хидратацију… чини вам се да ово не постоји. Кад год сте се одлучили да испробате неку маску, ваша кожа је након тога била сува. Али, ова маска ће учинити супротно.

Потребно вам је:

1/2 авокада

1 кашика меда

шака овсених мекиња

Звучи као да је у питању доручак, али није. Ова маска ће учини да вам кожа буде довољно хидрирана чак и неколико дана након што је будете скинули са лица. Овсене мекиње су лековите, хидрирају кожу и смирују је.

Маска која ће помоћи да се ваша кожа изједначи

Није потребно да трошите превише новца на разне третмане – можете се само ослонити на ову маску и она ће учинити да ваша кожа изгледа савршено!

Потребни састојци:

1 кашика јогурта

1 кашика меда

1 кашичица куркуме

Јогурт садржи пробиотик који може много да утиче на изглед коже, било да га пијете или да га наносите на кожу. У комбинацији са медом који хидрира кожу, и куркумом која ће је избелити и учинити да изгледа савршено – ова маска ће бити ваш спас!

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas