Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

АЈУРВЕДСКА нега коже искључује комерцијалну КОЗМЕТИКУ: Ово су три правила која ће вас подмладити

Ова медицина нуди пуно боља и квалитетнија природна решења - уљани серуми и емулзије су чудотворни!

1644310518_head-massage-g623d889af_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ајурведска нега коже лица заснива се на три основна начела, очистити, нахтанити и хидрирати своју кожу редовно.

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

Ајурведске козметичке формуле потпуно елиминишу употребу козметике из радњи и апотека, не користи куповне тонике, пилинге, креме за очи, лосионе, дневне и ноћне креме за лице, јер нуди пуно боља и квалитетнија природна решења - уљани серуми и емулзије су чудотворни!

Не стављајте на кожу ништа што не можете и појести!

Природне емулзије и уља тренутно се упијају дубоко у кожу, врло брзо одлазе директно у крвоток и хране цео организам споља и изнутра.

Прочитајте још: Смели аутфит у ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Верица Ракочевић у џомбастим чизмама и кратком капуту изгледа као ТИНЕЈЏЕРКА (ФОТО)

Куповни козметички производи пуни су хемикалија, као и неквалитетна уља, не продиру дубоко, већина се задржава на површинском слоју коже, остављајући кожу непријатно масном. Са друге стране, довољно продиру да испусте своје отровне умјетне супстанце у наше тело.

Насупрот томе, природна уља упијају се потпуно и јако брзо, остављајући кожу глатком и сјајном. Уколико, на примјер, стопала намажете уљем нане разређеним у базном уљу, након 20 минута укус пеперминта осетићете у устима!

Типови коже

Вата кожа

Вата је елемент ваздуха. Не стојите чврсто на земљи и непрестано сте у покрету. Иако сте креативни и пуни енергије, често превише размишљате и бринете.

Кожа је сува и танка, јако брзо дехидрира. Током зимских месеци имате проблема са мрљама, нарочито на подручју браде и лактова. Кожа ослобађа мање себума, због чега често имате проблема са приштићима. Вата кожа је најсклонија знаковима старења.

Прочитајте јошСкида мрље, враћа сјај и дезинфикује површину: Направите домаће средство за чишћење ПАРКЕТА

С обзиром да је ваша кожа танка, потребна јој је посебна заштита и нега. Користите природне производе за негу коже и природна биљна уља као што су уље авокада или кокосово уље.

Пита кожа

Зрачите енергијом изнутра и споља. Пита је елемент ватре и ваш темперамент је нагао. Често сте раздражљиви и имате проблема са приштићима и упалама коже.

Прочитајте још: Ове три боје никако не смеју бити на вашим ЗИДОВИМА

Имате повећан ризик од настанка розацее, осипа, екцема и тамних мрља. Такође сте склонији пуцању капилара. Ваша кожа је сува на подручју образа и браде, али масна на подручју чела и носа.

Потребни су вам умирујући састојци, као што су камилица, јогурт, алое вера или уље од јојобе. Такође ће вам одговарати кокосово уље јер има противупално и антибактеријско деловање.

Капха кожа

Капха је елемент земље. Стојите чврсто на земљи, поуздани сте и смирени. Често се борите са задржавањем воде, дебљањем и алергијама. Без обзира на вашу смиреност, у правилу сте тврдоглави.

Ваша кожа је масна и отпорна. Капха кожа се најдуже одупире знаковима старења. Ипак, ваше поре су проширене и кожа ослобађа више себума. Често имате проблема са приштићима и акнама које су болне. Ваша кожа може брзо почети да губи еластичност па ће изгледати опуштено.

Потребни су вам састојци који је стимулишу, као што су ђумбир, витамин Ц и кофеин. Редовно радите пилинг како бисте очистили поре.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas