Oglas
· · Komentari: 0
NEGA LICA

AJURVEDSKA nega kože isključuje komercijalnu KOZMETIKU: Ovo su tri pravila koja će vas podmladiti

Ova medicina nudi puno bolja i kvalitetnija prirodna rešenja - uljani serumi i emulzije su čudotvorni!

1644310518_head-massage-g623d889af_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ajurvedska nega kože lica zasniva se na tri osnovna načela, očistiti, nahtaniti i hidrirati svoju kožu redovno.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Ajurvedske kozmetičke formule potpuno eliminišu upotrebu kozmetike iz radnji i apoteka, ne koristi kupovne tonike, pilinge, kreme za oči, losione, dnevne i noćne kreme za lice, jer nudi puno bolja i kvalitetnija prirodna rešenja - uljani serumi i emulzije su čudotvorni!

Ne stavljajte na kožu ništa što ne možete i pojesti!

Prirodne emulzije i ulja trenutno se upijaju duboko u kožu, vrlo brzo odlaze direktno u krvotok i hrane ceo organizam spolja i iznutra.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Kupovni kozmetički proizvodi puni su hemikalija, kao i nekvalitetna ulja, ne prodiru duboko, većina se zadržava na površinskom sloju kože, ostavljajući kožu neprijatno masnom. Sa druge strane, dovoljno prodiru da ispuste svoje otrovne umjetne supstance u naše telo.

Nasuprot tome, prirodna ulja upijaju se potpuno i jako brzo, ostavljajući kožu glatkom i sjajnom. Ukoliko, na primjer, stopala namažete uljem nane razređenim u baznom ulju, nakon 20 minuta ukus peperminta osetićete u ustima!

Tipovi kože

Vata koža

Vata je element vazduha. Ne stojite čvrsto na zemlji i neprestano ste u pokretu. Iako ste kreativni i puni energije, često previše razmišljate i brinete.

Koža je suva i tanka, jako brzo dehidrira. Tokom zimskih meseci imate problema sa mrljama, naročito na području brade i laktova. Koža oslobađa manje sebuma, zbog čega često imate problema sa prištićima. Vata koža je najsklonija znakovima starenja.

Pročitajte jošSkida mrlje, vraća sjaj i dezinfikuje površinu: Napravite domaće sredstvo za čišćenje PARKETA

S obzirom da je vaša koža tanka, potrebna joj je posebna zaštita i nega. Koristite prirodne proizvode za negu kože i prirodna biljna ulja kao što su ulje avokada ili kokosovo ulje.

Pita koža

Zračite energijom iznutra i spolja. Pita je element vatre i vaš temperament je nagao. Često ste razdražljivi i imate problema sa prištićima i upalama kože.

Pročitajte još: Ove tri boje nikako ne smeju biti na vašim ZIDOVIMA

Imate povećan rizik od nastanka rozacee, osipa, ekcema i tamnih mrlja. Takođe ste skloniji pucanju kapilara. Vaša koža je suva na području obraza i brade, ali masna na području čela i nosa.

Potrebni su vam umirujući sastojci, kao što su kamilica, jogurt, aloe vera ili ulje od jojobe. Takođe će vam odgovarati kokosovo ulje jer ima protivupalno i antibakterijsko delovanje.

Kapha koža

Kapha je element zemlje. Stojite čvrsto na zemlji, pouzdani ste i smireni. Često se borite sa zadržavanjem vode, debljanjem i alergijama. Bez obzira na vašu smirenost, u pravilu ste tvrdoglavi.

Vaša koža je masna i otporna. Kapha koža se najduže odupire znakovima starenja. Ipak, vaše pore su proširene i koža oslobađa više sebuma. Često imate problema sa prištićima i aknama koje su bolne. Vaša koža može brzo početi da gubi elastičnost pa će izgledati opušteno.

Potrebni su vam sastojci koji je stimulišu, kao što su đumbir, vitamin C i kofein. Redovno radite piling kako biste očistili pore.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas