Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЈУРВЕДСКА МЕДИЦИНА

АЈУРВЕДИ откривају рецепт за уморне и немирне очи за КУЋНИ ТРЕТМАН (РЕЦЕПТ)

Ајурведа већ хиљадама година користи древну технику Нетра тарпане и кућни лек од трипхала праха за решавање темељних неравнотежа у очима, посебно познатог играња ока, дрхтавице и свраба у очима

1638800903_shutterstock_100443214.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Мишићи ока су једни од најмањих мишића у телу, а у таквим малим мишићима много се тога природно одвија док гледамо око себе. Сваки пут кад се поглед усресреди на нешто, очни мишићи се напињу или опуштају.

Према ајурведи, та радња подстиче пумпање крви у микро-лимфним каналићима који доводе хранљиве честицеу мишиће ока. Истовремено, ти каналићи пумпају отпадне честице из њих. Ако се очни мишићи фокусирају сатима на екран рачуннара или мобилног телефона, долази до недостатка природне циркулације у оку.

Шта је трипхала
Трипхала је мешавина, погађате, три врсте воћа - амла, харитаки и бибхитаки - обично у једнаким деловима. Три плода се беру, суше, а затим праве у прах или пакују у капсуле. У ајурведској медицини трифала је камен темељац здравља и функционисања гастроинтестиналног тракта - што је уједно и најбоље проучавана употреба адаптогена. Има значајна антимикробна својства.

Прочитајте још: Најједноставнији начин чишћења четкица за шминку: Овај метод користи и славни шминкер Ким Кардашијан из Црне Горе

Ајурведски кућни лек за уморне очи

Ајурведа већ хиљадама година користи древну технику Нетра тарпане и кућни лек од трипхала праха за решавање темељних неравнотежа у очима, посебно познатог играња ока, дрхтавице и свраба у очима. Код кућног третмана са трипхала прахом је посебно важно да сав прибор буде стерилизован како би се спречио унос штетних бактерија у око.

Прочитајте још: Најновији тренд приликом наношења пудера: Да ли сте за или против?

Пре самог поступка, следите важне напомене:

1. Никада не користите трипхалу која је дошла у додир са другом храном или нестерилним прибором.

2. Немојте користити трипхала воду која у себи садржи чврсте мрвице трипхала праха.

3. Никада немојте поновно користити трипхалину воду која је одстајала или која је већ била у контакту са вашим очима.

Примена трипхала воде за испирање очију 

Ова кућна ајурведска пракса користи трипхала прах куван у прочишћеној води, с којом се затим испирају очи. 

Прочитајте још: Нађите идеалан ЏЕМПЕР према типу грађе: Ко може да носи широке, а ко уже моделе?

Састојци:

  • 1/4 чајне кашике органског трипхала праха
  • 230 милилитара прочишћене воде
  • стерилна опрема за кување: чинија, стерилни ултрафини филтер или газа
  • стерилне чашице за очи

Припрема:

Ставите трипхала прах у прочишћену воду и кувајте 2до 3 минута у чинији за кување. Пустите неколико минута да се течност охлади на нормалну телесну температуру. Трипхала воду процедите помоћу стерилног ултрафиног ситног филтра или газе.

Најлакши начин примене је помоћу чашица за очи које можете купити у апотекама. Обавезно их стерилизујте прје сваке употребе.

Прочитајте још: Најједноставнији начин чишћења четкица за шминку: Овај метод користи и славни шминкер Ким Кардашијан из Црне Горе

Напуните чашице за очи припремљеном трипхала водом и притисните на подручје око очију. Затим, забаците главу и отворите очи. Трепћите и гледајте, горе-доле и около у спорим круговима како би трипхала продрла у цило око. Држите чашице око 15 до 60 секунди. Третман се ради 4 пута на дан током 30 дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas